Categorie: Știri locale

Provita-de-susConsiliul Judeţean Prahova a finalizat lucrările la un pod peste pârâul Provița, pe drumul județean 100 E, care va lega localităţile Proviţa de Sus şi Adunaţi.

Sâmbătă, 04.10.2014, a avut loc recepţia obiectivului „Pod peste pârâul Proviţa pe DJ 100 E, Adunaţi, km 34+210, Judeţul Prahova". Lucrările au demarat în noiembrie 2013.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 1.660.503,93 de lei cu TVA, şi a fost finanţată integral de la bugetul propriu al Consiliului Judeţean Prahova.

Podul are o lungime totală de 42 de metri şi o lăţime de 9,5 metri, din care partea carosabilă măsoară şapte metri, iar de o parte şi de alta au fost construite trotuare cu lăţime de un metru şi jumătate.

Prin realizarea acestui obiectiv, locuitorii comunelor Adunaţi şi Proviţa de Sus nu vor mai fi nevoiti să parcurgă drumul dintre cele două comune prin vadul pârâului Proviţa.

Totodată, finalizarea proiectului va pune în practică un program demarat în anul 2003, acela de a lega într-o buclă localităţile Câmpina, Poiana Câmpina, Proviţa de Sus, Proviţa de Jos, Adunaţi, Breaza şi retur, pentru a realiza un circuit turistic, inclusiv pentru cicloturism, contibuind astfel la dezvoltarea zonei.

Back To Top