Categorie: Știri locale

Probele de aptitudini și cele de limbi moderne au loc, conform calendarului aprobat de Ministerul Educației, în intervalul 24 - 27 iunie. Însă numai o mică parte dintre cei înscriși la ele vor ajunge în clasele dorite. Concurența este foarte mare, ajungând la o medie de cinci pe loc.

 

Peste 1.800 de candidați susțin, începând de miercuri, examen scris și oral la limba engleză, limba franceză, limba germană și limba spaniolă, în speranța că, la admiterea din această vară, vor ocupa unul dintre cele aproximativ 360 de locuri aprobate pentru clasele cu predare intensivă a unei limbi străine. Concurența este de aproape 5 candidați pe loc, prag depășit în cazul claselor de engleză (1.156 de elevi înscriși pe 224 de locuri) și spaniolă (92 de elevi înscriși pe numai 14 locuri).
Clasele amintite funcționează, în anul școlar 2017 - 2018, numai în patru colegii din Ploiești: la "Caragiale", "Mihai Viteazul", "Cuza" și "Jean Monnet". Acesta din urmă este, de altfel, singurul din județ care are clase cu predare intensivă a oricăreia dintre cele patru limbi moderne enumerate mai sus.
În ceea ce privește numărul de locuri, însă, la bilingv, lider este C. N. "I. L. Caragiale", cu 112 locuri, dintre care 70 la intensiv engleză.
Testările au loc între 24 și 26 mai, la Școala "Grigore Moisil" din Ploiești.
Tot începând de astăzi sunt organizate și probele de aptitudini, pentru clasele vocaționale din județul Prahova. La Colegiul Național "Jean Monnet", de exemplu, se desfășoară proba de aptitudini muzicale, interviul, proba de aptitudini fizice și cea de aptitudini artistice, eliminatorii pentru candidații care își propun să fie admiși la profil pedagogic.
Și C. N. "Mihai Viteazul" organizează testare la sport, pentru candidații care iau în calcul înscrierea la clasa de volei, în timp ce, la Colegiul de Artă "Carmen Sylva", în aceste zile se dau testări la muzică (voce, instrument, teorie muzicală, solfegiu, dicteu melodic) și arte plastice/arhitectură.
Probe sportive mai sunt organizate la Liceul Tehnologic „Anghel Saligny" (handbal), Liceul Teoretic Azuga (schi) și Liceul Tehnologic „Ludovik Mrazek" (fotbal).
Seria testărilor se încheie, în Prahova, abia pe 30 mai, cu testul integral de cunoştinţe – Limba şi literatura română și Matematică de la Colegiul Militar "Dimitrie Cantemir" Breaza.

Back To Top