Categorie: Știri locale

Militari din cadrul Regimentului 2 Cavalerie (2CR) din Statele Unite, împreună cu militari din Brigada 2 Infanterie şi Brigada 2 Vânători de Munte, iar parte, în aceste zile, la activităţi de relaţionare cu autorităţile şi comunităţile locale, în garnizoane aflate pe itinerariile de deplasare. Municipiul Ploiești și orașul Sinaia sunt localitățile din Prahova incluse pe traseele garnizoanei.

 

Pe 11 iulie, la, la Sinaia au fost depuse coroane la Monumentul din Piaţa Vulturii Libertăţii, dedicat aviatorilor americani căzuţi în cel de-Al Doilea Război Mondial pe teritoriul României, şi la Cimitirul de onoare al eroilor din Primul Război Mondial. "Este un moment de consolidare a democrației în țara noastră, și după cum știm, rolul cel mai important al statului este acela de a apăra drepturile și libertățile fiecărui cetățean, iar parteneriatul cu Statele Unite tocmai realizează acest lucru", a declarat Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia, în deschiderea evenimentului derulat în stațiunea de pe Valea Prahovei.
Activităţile, grupate sub titlul Dragoon Guardian 2017, constau în expoziţii de tehnică, acţiuni de relaţii cu comunitatea şi depuneri de coroane de flori la monumentele şi cimitirele eroilor de pe traseele de deplasare din garnizoanele Arad, Ploieşti, Râmnicu-Vâlcea, Sibiu, Sinaia şi Slobozia.
Exerciţiul Saber Guardian se organizează anual începând cu 2013, fiind găzduit, până în prezent, prin rotaţie, de Bulgaria, România şi Ucraina. SG17 este inclus în Programul exerciţiilor întrunite ale Comandamentului Forţelor Armate ale SUA din Europa, în vederea creşterii interoperabilităţii la nivel întrunit şi multinaţional cu forţele naţiunilor aliate şi partenere.
În total, în regiunea Mării Negre se vor desfăşura, în acest an, 18 exerciţii internaţionale, la care vor participa aproximativ 40.000 de militari din 23 de ţări aliate şi partenere. Obiectivul acestor campanii este să demonstreze capabilităţile întrunite şi multinaţionale superioare ale SUA, aliaţilor şi partenerilor şi evidenţiază coeziunea, unitatea şi solidaritatea acestora în vederea apărării împotriva oricărei agresiuni.

 

Foto: Primăria Sinaia

Back To Top