Categorie: Știri locale

tramvai-ploiestiConducerea Primăriei Ploielşti face verificări cu privire la conformitatea materialelor folosite în timpul proiectelor europene de modernizare a liniilor de tramvai, după ce au fost sesizate din nou probleme, săptămâna trecută, în privinţa masticului turnat pentru a asigura izolaţia între şine şi asfalt. Acestea vin după ce masticul s-a topit şi a ieşit pe carosabil şi la finele lunii iunie, în perioada caniculară.

 

Adrian Dobre, primarul municipiului Ploieşti, a precizat că Direcţia Tehnică din instituţie a cerut hârtii din partea firmelor de construcţii cu privire la conformitatea materialelor folosite şi respectarea condiţiilor din proiecte, unde se preciza că masticul turnat lângă liniile de tramvai trebuie să reziste la temperaturi de până la 80 de grade Celsius. În perioada caniculară, la nivelul asfaltului s-au atins temperaturi de până la 60 de grade, susţine primarul Ploieştiului, care anunţă că municipalitatea le va cere firmelor de construcţii să facă reparaţiile pe propria cheltuială, lucrările fiind în garanţie.

"Au apărut fenomene similare celor de acum câteva săptămâni. Am solicitat certificatele de conformitate, raportate la documentele din timpul licitaţiei, care impun anumite condiţii. Nu vreau să mă antepronunţ, dar concluzia probabil că va fi să se intervină de către constructor. Este o mare diferenţă între temperatura de la nivelul asfaltului şi temperatura mediului ambiant, însă în condiţiile de temperatură înregistrate în Ploieşti aceste materiale ar fi trebuit să reziste", a declarat astăzi Adrian Dobre.

Declaraţia vine după ce masticul folosit de constructori, în cadrul proiectelor europene de modernizare a căii de rulare, s-a topit şi dilatat, ieşind din locurile în care fusese turnat şi întinzându-se pe carosabil, de unde a ajuns pe roţile tramvaielor şi ale autoturismelor. Problemele au fost semnalate pe mai multe tronsoane ale liniilor de tramvai din municipiu. Adrian Dobre a mai declarat că Primăria vrea să facă şi o expertiză cu privire la materialele folosite, urmând, cel mai probabil, să caute un laborator din străinătate, după ce a ajuns la concluzia că în ţară nu se găseşte un expert care să determine dacă acest material a avut calitatea solicitată în proiect.

Back To Top