Categorie: Știri locale

Dragoste cu năbădăi și o poveste care s-ar putea încheia după gratii. Un prahovean este judecat pentru că și-a urmărit fosta iubită cu un dispozitiv GPS.

 

Pentru că nu s-a putut obișnui cu ideea că relația pe care o avea s-a încheiat, Ion Cătălin Moraru, un prahovean din Filipeștii de Târg, trecut la măsuri extreme pentru a-și convinge fosta iubită să se întoarcă la el. Nu a apelat nici la cadouri, nici la buchete de flori și nici la gesturi romantice, ci la agresiuni și, la un moment dat, chiar a început să o urmărească pe femeie, reușind, într-o criză de gelozie, să o bage în spital pe aceasta, ca și pe bărbatul cu care ea se întâlnea.
Toată povestea a foste prezentată pe larg de procurorii DIICOT Ploiești: "Începând cu luna septembrie 2016 până la data de 10-11.09.2016, inculpatul Moraru Ion Cătălin a montat pe autoturismul unei persoane vătămate, un dispozitiv de urmărire şi localizare tip GPS, cu ajutorul căruia, în perioada de timp arătată mai sus, a monitorizat deplasările pe care aceasta le efectua. În fapt s-a reţinut că inculpatul Moraru Ion Cătălin şi persoana vătămată au avut o relaţie de concubinaj de aproximativ 2 ani de zile iar la data de 18.07.2016 persoana vătămată a întrerupt relaţia de concubinaj cu inculpatul. În aceste împrejurări, în încercarea de a determina persoana vătămată să revină asupra acestei hotărâri, inculpatul Moraru Ion Cătălin s-a deplasat, în repetate rânduri, atât la locuinţa persoanei vătămate cât şi la locul acesteia de muncă, ocazii cu care aceasta a fost ameninţată şi lovită de inculpat. Astfel, începând cu data de 18.07.2016, de când inculpatul Moraru Ion Cătălin şi persoana vătămată au încheiat relaţia de concubinaj, inculpatul a urmărit-o pe aceasta în mod repetat, atât la adresa de domiciliu cât şi la locul unde aceasta îşi desfăşura activitatea profesională. Totodată, s-a reţinut că la data de 04.09.2016, inculpatul Moraru Ion Cătălin a urmărit persoana vătămată, până în municipiul Bucureşti, în parcarea unui centru comercial, unde a lovit-o atât pe aceasta cât şi pe o persoană de sex masculin, cu care aceasta se întâlnise. Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că inculpatul a cunoscut deplasarea pe care persoana vătămată a efectuat-o în acea zi în municipiul Bucureşti, întrucât anterior, fără drept, îi montase un sistem de urmărire prin GPS pe autoturismul acesteia. În urma agresiunilor, persoana vătămată a suferit leziuni ce au necesitat un număr de 2-3 zile de îngrijiri medicale iar persoana vătămată cu care aceasta s-a întâlnit a suferit leziuni ce au necesitat un număr de 25 de zile de îngrijiri medicale".
Toate ca toate, dar dispozitivul GPS folosit la urmărirea femeii s-a dovedit cea mai proastă idee. Acum prahoveanul gelos riscă între doi și șapte ani de închisoare pentru fapta sa. Dosarul lui se află pe rolul Curții de Apel Ploiești.

Back To Top