Categorie: Știri locale

Castelul Julia Hasdeu a fost evaluat la peste 8,5 milioane de lei. Procedura s-a derulat ca o etapă esențială pentru încheierea contractului de asigurare, în cazul acestui edificiu.

 

Evaluarea, în vederea stabilirii primei de asigurare, a fost făcută de Restitutio SRL. Toate bunurile imobile (castelul, casa-depozit, căsuța portarului, terenurile aferente și toată împrejmuirea) au fost evaluate la 2.559.000 lei, sumă majorată cu 100% (potrivit legii) pentru valoarea arhitecturală deosebită a Castelului și apoi cu 200% pentru complexitatea programului arhitectural și statutul de unicat al Castelului "Julia Hasdeu", potrivit campinatv.ro. Astfel, s-a ajuns ca bunurile imobile să fie evaluate la o valoare totală de 8.511.620 lei, conform raportului de evaluare.
Administrația locală câmpineană va încheia o primă anuală de asigurare în valoare de 8.900 lei, fără TVA, pentru bunurile imobile de la Muzeul Memorial "B.P. Hasdeu". Poliță se referă la asigura împotriva incendiilor și calamităților și va fi încheiată prin intermediul firmei de brokeraj Mela Distinct Asig SRL Băicoi.
Directorul Muzeului Memorial "B.P. Hasdeu", Jenica Tabacu, a declarat pentru sursa citată ca, separat, să fie evaluate bunurile mobile, adică toate bunurile din interiorul Castelului și Arhivei, clasate și neclasate. Ulterior, și pentru acestea va fi încheiată o poliță separată de asigurare.

Back To Top