Categorie: Știri locale

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Prahova funcționează, de zilele acestea, într-un nou sediu. Clădirea recent reabilitată, aflată de Bd. Independenței, a fost inaugurată în prezența mai multor oficialități locale și județene, dar și în prezența ministrului Agriculturii, Petre Daea.

Imobilul era în proprietatea APIA, însă în Prahova instituția funcționa în niște spații închiriate. Din această săptămână, Centrul Județean Prahova al Agenției beneficiază de un sediu modern, reabilitat după o investiție de aproximativ 200.000 de euro, fonduri alocate de Ministerul Agriculturii.
Mutarea a fost impusă și de noile norme privind condițiile de lucru pentru funcționarii public, a explicat chiar directorul APIA Prahova, Ion Dilirici.
Începând cu 1 ianuarie 2007, APIA derulează fondurile europene pentru implementarea măsurilor de sprijin finanţate din Fondul European pentru Garantare în Agricultură (FEGA). Agenţia administrează sistemul de certificate de export-import şi garanţii pentru importul şi exportul produselor agricole, elaborează şi implementează procedurile privind aplicarea sistemului de intervenţie pentru produsele agricole.

Back To Top