Categorie: Știri locale

Noapte agitată, miercuri spre joi, pentru polițiștii ploieșteni, care au întocmit, în scurt, nu mai puțin de patru dosare penale. Printre "titulari" s-au aflat un șofer beat care a provocat un accident, dărâmând un stâlp, aproape de sediul IJP Prahova, și un tânăr fără permis care s-a urcat băut pe moped.

 

Miercuri seară, în jurul orei 22.00, un echipaj rutier care a intervenit la locul producerii unui eveniment rutier, pe strada Vasile Lupu, a constatat că șoferul, originar din Șirna, a intrat cu mașina într-un stâlp, bărbatul aflându-se sub influența alcoolului. Etilotestul a indicat 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului, bărbatul depistat fiind transportat la spital pentru recoltarea de probe biologice. Același echipaj rutier, în jurul orei 02.40, a oprit, pentru verificări, un moped care se deplasa pe strada Spătar Nicolae Milescu din municipiu. Și în acest caz, au constatat că tânărul depistat, ploieștean, în vârstă de 18 ani, este sub influența alcoolului, de această dată sub limita răspunderii penale (0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat). Însă, pentru că mopedistul nu era posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, și în această cauză, polițiștii au întocmit dosar penal.
De asemenea, un echipaj de ordine publică din cadrul Secției nr. 1 Ploiești a întocmit, în aceeași noapte, două dosare penale. Pe strada General Ion Dragalina, oamenii legii au depistat un ploieștean de 43 de ani care conducea un vehicul având montate plăcuțe provizorii de înmatriculare, a căror valabilitate era expirată. Totodată, cel depistat nici nu poseda permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule. Polițiștii i-au întocmit dosar penal pentru săvârșirea celor două infracțiuni. Echipajul a depistat, ulterior, și un conducător de moped care circula pe drumurile publice fără a avea permis de conducere. Acesta, însă, avea o alcoolemie de 0,60 mg/l în aerul expirat, motiv pentru care s-a întocmit dosar penal pentru conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului, fiind transportat la spital pentru recoltarea de probe biologice.
În total, în cadrul acțiunilor au mai fost aplicate 69 de sancțiuni contravenționale (30 pentru viteză excesivă, opt pentru abateri căruțași, nouă pentru bicicliști, etc.) în valoare de 19.495 lei, iar ca măsuri complementare au fost reținute două permise de conducere.

Back To Top