Categorie: Știri locale

Polițiștii ploieșteni au surprins în flagrant, vineri seară, o femeie bănuită de săvârșirea a 12 furturi și înșelăciuni. Individa apela la metoda "Electrica". 

 

Polițiști din cadrul Secției nr. 2 Ploiești au depistat, vineri seară, în flagrant, femeia de 28 de ani care încerca să pătrundă în locuința unei bătrâne de 88 de ani. Individa susținea că este angajată la o societate de utilități publice. În fapt, era persoana bănuită că, începând cu luna iunie a acestui an, ar mai fi săvârșit, în municipiul Ploiești, infracțiuni de furt din locuință în formă continuată (10 acte materiale), precum și înșelăciune în formă continuată (două acte materiale).
"Persoana bănuită s-ar fi prezentat ca fiind angajată la o societate de utilității publice. Astfel, aceasta, sub pretextul unei verificări a contorului de consum sau a instalației, ar fi solicitat accesul în locuință, în vederea sustragerii de sume bani. De asemenea, una din metodele utilizate de aceasta ar face referire la faptul că victimelor li s-ar fi solicitat o factură de consum a utilităților, spunându-li-se că au plătit mai mult și trebuie să li se returneze bani. Astfel, presupusa angajată înmâna acestora o bancnotă de valoare mare, solicitând rest, cu scopul de a depista locul unde victimele ș-ar putea ține banii", informează IJP Prahova.
Sumele cu care femeia ar fi prejudiciat părțile vătămate se încadrează între 500 și 1.700 de lei.
Escroaca a fost reținută pentru 24 de ore și prezentată instanței Judecătoriei Ploiești, care a luat măsura arestării preventive pentru 30 de zile.
În acest caz, cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției nr. 2 Ploiești, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și înșelăciune, ambele în formă continuată.

Back To Top