Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri locale

Centenarul Marii Uniri este celebrat și la Lipănești. Evenimentele dedicate împlinirii a 100 de ani de la Unirea din 1918 au început deja. Luni, în prezența mai multor oficialități locale și județene, dar și a secretarului de stat Mădălin Voicu, în comuna prahoveană a fost dezvelit bustul Regelui Ferdinand I, cel care a reușit să împlinească visul de secole al românilor.

Bustul amplasat în fața sediului Primăriei comunei Lipănești a fost dezvelit de primarul Robert Nica și secretarul de stat în Ministerul Culturii Mădălin Voicu, în prezența deputatului Rodica Paraschiv, a vicepreședintelui CJ Prahova, Ludmila Sfîrloagă, a prefectului Mădălina Lupea și a subprefectului Emil Drăgănescu. La eveniment au mai luat parte consilierii județeni Rareș Enescu, Gabriel Tudoran, Dan Ciolac, Ardeleanu Vasile, primarii din Măgurele, Boldești-Scăeni, Plopu și Gornet, Dar și Mircea Cosma - fost președinte al CJ Prahova și președinte al Societății Cultural-Istorice "Mihai Viteazul", Costantin Stere - directorul Direcției Județene pentru Cultură și Patrimoniu Cultural Național, Florin Sicoe - directorul Muzeului Județean de Istorie și arheologie, col. Constantin Chiper - președinte al Asociației Cultul Eroilor "Regina Maria", alături de consilieri locali și locuitori ai comunei.
Bustul dezvelit la Lipănești a fost realizat de sculptorul Constantin Ionescu. Regele ferdinand este înfățișat purtând coroana moștenită de la unchiul său, Carol I, realizată din oțelul provenit de la zburătura unui tun capturat de Armata română la Grivița.
Ideea construirii bustului lui Ferdinand I a fost aprobată de Consiliul Local Lipănesti, costul acestuia ridicându-se la 17.000 de lei, în timp ce restul amenajărilor a fost realizat cu ajutorul angajaților Primăriei și al voluntarilor din comună.
Cu prilejul evenimentului de luni, localitatea s-a îmbogățit și cu 60 de albume foto din colecția "Întregitorii", mai precis 20 de exemplare din volumul I, "Mihai Viteazul", și 40 din vol. al III-lea, "Regele Ferdinand I", oferite de Societatea Cultural-Istorică "Mihai Viteazul".

 

 

Back To Top