Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri locale

spital-genericPrimăria Ploieşti pregăteşte un proiect pentru construirea unui centru de radioterapie destinat persoanelor cu afecţiuni oncologice, bazându-se pe oportunitatea de a primi o finanţare nerambursabilă consistentă de la Bamca Mondială, care ar urma să asigure circa 6 milioane de euro pentru aparatura medicală. Administraţia locală şi Consiliul Judeţean Prahova urmează să contribuie pentru realizarea clădirii.

Anunţul a fost făcut de primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, în timpul dezbaterii publice organizate pentru prezentarea proiectului de buget pe 2017. La acel moment, edilul a anunţat că sunt discuţii avansate cu reprezentanţii Consiliului Judeţean pentru un parteneriat şi că acest nou aparat de radioterapie este necesar pentru pacienţii din tot judeţul, care în momentul de faţă sunt nevoiţi să meargă la tratament în Capitală sau la Braşov, unde sunt liste de aşteptare foarte mari. Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a confirmat astăzi intenţia de a sprijini administraţia locală.

"Am avut discuţii cu domnul preşedinte Toader referitoare la un parteneriat de susţinere a realizării unei construcţii, pentru amplasarea unui accelerator de particule în termeni ştiinţifici, adică a unui aparat de radioterapie special pentru persoanele care suferă de boli oncologice. Este absolut necesară realizarea unei astfel de investiţii, pentru că, din nefericire, în municipiul Ploieşti nu avem aşa ceva, Bucureştiul este destul de aproape dar timpul de aşteptare este foarte mare, iar următoarea locaţie este Braşov, unde, de asemenea, timpul de aşteptare e foarte mare. Pentru că adresabilitatea este pentru întreg judeţul, din discuţiile purtate vom avea o susţinere şi din partea Consiliului Judeţean, cam jumătate din suma aferentă construcţiei", a declarat Adrian Dobre, primarul municipiului Ploieşti.

"Avem posibilitatea obţinerii unor fonduri de la Banca Mondială pentru acest centru de radioterapie. Deja reprezentanţii acestei instituţii au vizitat mai multe amplasamente, orientându-se, din câte se pare, spre Spitalul Municipal Ploieşti, şi ne-au dat termen ca până în luna mai să avem documentaţia tehnică pregătită şi să lansăm procedura de achiziţie. Avantajul acestui tip de proiect este că finanţarea este nerambursabilă şi nu este nevoie de cofinanţare din partea beneficiarului. Banca Mondială asigură aparatura medicală, iar Primăria şi Consiliul Judeţean vor asigura fondurile pentru construirea clădirii. Noi am estimat că va fi nevoie de o alocare de 2 milioane de lei din partrea noastră şi tot 2 milioane din partea Primăriei", ne-a declarat Bogdan Toader, preşedintele CJ Prahova.

Back To Top