Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri locale

O campania lansată la începutul acestei luni, la Ploiești, a scos la iveală o situație îngrijorătoare. Aproape o treime dintre copiii evaluați în cadrul Programului "înCerc" prezintă risc de diabet zaharat tip 2.

Proiectul se derulează începând din 10 martie, prin Asociația Medicover. Din cei peste 1.000 de elevi de clasa a V-a din municipiu evaluați în cadrul acestuia, mai bine de 300 de copii cu risc identificat de dezvoltare a diabetului zaharat de tip 2 au fost invitați să ia parte la etapa de consiliere (Asistența Individuală Integrată). "Asociația Medicover anunță începerea Asistenței Individuale Integrate (AII) pentru peste 300 de copii de clasa a V-a din Ploiești cu risc de dezvoltare a diabetului zaharat de tip 2. Asistența Individuală Integrată reprezintă cea de-a doua etapă a Programului de Prevenție a Diabetului Zaharat de tip 2 și a Bolilor Civilizației, «înCerc», un program unic în România, care își propune să contribuie la scăderea riscului dezvoltării diabetului zaharat de tip 2 la copii, una din principalele cauze ale speranței de viață potențial mai reduse a copiilor născuți după anul 2000, prin comparație cu speranța de viață a părinților lor.  Cea de-a doua etapă a Programului «înCerc» succedă primei faze, Analiza Complexă de Sănătate, care constă în evaluarea non-invazivă și gratuită a peste 1.000 de elevi ploieșteni de clasa a V-a din 30 de școli, ca urmare a acordului din partea a peste 84% din tutorii legali/părinți. Toți elevii invitați să ia parte la AII, alături de familiile lor, vor beneficia de consiliere personalizată pe parcursul a 18 luni, în cadrul a șase sesiuni individuale desfășurate alături de patru specialiști (medic generalist, nutriționist, specialist în activitate fizică și psiholog).", precizează reprezentanții Asociaiției.

„Programul înCerc este inedit prin evaluarea amplă a stării de sănătate a copiilor și prin instituirea de măsuri comprehensive pentru un stil de viață sănătos, cu implicarea întregii familii. Am remarcat entuziasmul și dedicarea copiilor și părinților. Sunt sigur că rezultatele pe termen lung vor fi pe măsură“, punctează medicul generalist Silvian Cioată, unul dintre specialiștii din cadrul echipei de consiliere „înCerc“.

„Timpul limitat, programul prelungit la școală, lipsa educației nutriționale din școli sunt doar unele dintre aspectele din cauza cărora copiii ajung să consume multe dulciuri, sucuri și mâncare tip fast-food, așa-zise bunătăți, în fapt dăunătoare, la care le este greu să renunțe mai târziu. Cu toate acestea, după prima zi de lucru – sâmbătă, 10 martie – am observat că atât părinții, cât și copiii conștientizează că trebuie să schimbe ceva și au fost dornici să încerce să adopte un program alimentar mai echilibrat, să consume mai multe fructe și legume, să se hidrateze și să evite dulciurile și sucurile“, a adăugat specialistul în nutriție Ana-Maria Demetrescu, unul dintre specialiștii din cadrul echipei de consiliere „înCerc“.

Programul „înCerc“ a fost implementat pentru prima oară în Polonia, în 2013, de către Fundația Medicover, sub denumirea „PoZdro!“. În România, orașul Ploiești este primul din țara noastră în care se implementează acest program de prevenție și beneficiază de susținerea administrației locale, care, prin primarul Adrian Dobre, și-a exprimat dorința de a sprijini continuarea și chiar extinderea proiectului.

Programul „înCerc“ li se adresează copiilor de clasa a V-a și familiilor acestora și are drept scop atât reducerea riscului de dezvoltare a diabetului zaharat de tip 2, cât și îmbunătățirea stilului de viață a acestei categorii de public, printr-o dietă corespunzătoare, sănătoasă și activitate fizică susținută, vârsta de 10-12 ani fiind una propice acestor schimbări, conform specialiștilor „înCerc“/ „PoZdro!“.

Programul este sprijinit de Ministerul Educației Naționale și Ministerul Sănătății. Parteneri sunt Medicover, Synevo, Primăria Ploiești, Inspectoratul Școlar Județean Prahova, Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Asociația Română pentru Studiul Obezității. 

Back To Top