Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri locale

finantare muzeul hasdeuO idee apărută în urmă cu mai mulți ani, la Câmpina, s-a concretizat acum într-un proiect de amploare menit să refacă unul dintre edificiile simbol ale municipiului: Castelul Juliei Hasdeu care astăzi găzduiește Muzeul Memorial "B. P. Hasdeu".

Contractul de finanțare a fost semnat, marți, chiar în incinta castelului, de primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, și directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Mușat, în prezența mai multor reprezentanți ai administrației locale, ai muzeului și ai Consiliului Local.

"Am venit din nou, cu drag, în municipiul Câmpina. Am venit convins că merg într-un loc în care edilii - executivul Primăriei, membri ai CL și specialiștii din cadrul Primăriei. Am venit să pornim un contract la un obiectiv f important din punctul de vedere al istoriei, culturii și artei românești, dar și din punct de vedere al turismului, pentru că este un loc care, din punctul meu de vedere, poate crește atractivitatea municipiului Câmpina, a întregii zone de aici, dată fiind unicitatea muzeului, atât în peisaj prahovean, național, iar unii spun chiar pe plan mondial", a spus Liviu Mușat, directorul ADR Sud Muntenia,  la semnarea contractului și după un scurt tur al castelului, care a evidențiat valoarea acestuia, dar și uriașa nevoie de a face obiectul unor lucrări ample de restaurare.

Proiectul vizează, însă, și clădirile anexe, cum sunt căsuța în care s-a stins din viață savantul B. P. Hasdeu sau cabina portarului, respectiv amenajarea peisagistică a împrejurimilor și, neapărat, dotarea cu echipamente moderne a muzeului, care își va întâmpina vizitatorii cu sisteme electronice de informare, sistem interactiv de prezentare a exponatelor, rețea pentru redarea audio a informațiilor și holograme.

Castelul Iulia Hasdeu, azi Muzeul Memorial "B.P.Haşdeu", declarat monument istoric, a avut de suferit de pe urma celor 12 seisme prin care a trecut, în peste un secol de existență, dar și din cauza trecerii timpului, iar lucrările derulate de-a lungul vremii s-au dovedit insuficiente. În prezent, urmele degradării se văd la tot pasul, amenințând încăperile ale căror ziduri au fost martori la zbuciumul și durerea unui tată de neconsolat, după pierderea prematură a genialei Julia, dar și la evenimente stranii care au întărit credința că "templul spiritist" de la Câmpina devine, uneori, o poartă între două lumi.

Perioada de implementare a proiectului care își propună să accentueze și consolideze rolul acestui edificiu în turismul câmpinean și prahovean este de 36 de luni, iar valoarea investiției de va ridica la 15,81 milioane de lei, dintre care peste 15,4 milioane de lei fonduri nerambursabile, în mare parte obținute din finanțare europeană, iar într-o proporție semnificativ mai mică de la bugetul de stat.

Back To Top