Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri locale

Două cazuri grave, înregistrate în decurs de câteva zile, la copii înscriși la aceeași grădiniță  din Sinaia, i-a băgat în sperieți pe părinți. Un băiețel a murit de meningită pneumococică, o formă rară și agresivă a bolii.

Copilul s-a stins din viață la Spitalul "Marie Curie" din București. Băiețelul avea doi ani și făcuse meningită pneumococică, o boală deosebit de gravă.

Potrivit reprezentanților DSP Prahova, rareori infecția cu pneumococ evoluează către o asemenea afecțiune, iar pentru prevenire există vaccinul pneumococic, care chiar se administrează gratuit din toamna anului trecut, pentru copiii născuți după 1 august 2017. De obicei, cazuri atât de grave indică o infecție pe fondul unui organism slăbit.

Panica instalată în rândul părinților a fost alimentată și de faptul că un alt copil, de la aceeași grădiniță, a ajuns în spital în stare gravă. Reprezentanții DSP spun, însă, că la acesta este vorba despre o pneumonie, la un pacient cu probleme mai vechi, iar între cele două cazuri nu a fost identificată vreo legătură.

DSP Prahova a informat Centrul Național pentru Supravegherea și Controlul Bolilor Transmisibile, iar în prezent monitorizează situația de la Sinaia. În același timp, la nivelul grădiniței s-au luat măsuri de precauție și au fost organizate întâlniri pentru informarea părinților, care se temeau să-și mai lase copiii în colectivitate.

”Într-adevăr au fost doi copii. În primul caz, al băieţelului care a şi murit este vorba despre meningită acută, bacteriană, nu este transmisibilă, nu este virală. Am rezultatul autopsiei. Au fost doi copii care au fost spitalizaţi. Cel care a murit şi al doilea copil care este la Bucureşti. El a făcut apă la plămâni şi la el este tot ceva bacterian, netransmisibil. El a fost transferat ieri de la Institutul Cantacuzino din cauza condiţiilor în care era internat, stăteau câte trei în pat, la Balş. Este tot băieţel, tot la grădiniţă la noi. El este stabilizat, dar în cazul lui nu vorbim despre meningită, ci despre apă la plămâni, o pleurezie. Avea problemele acestea din vară, dar părinţii au decis acum să-l ducă la Bucureşti pentru că nu-i scădea febra. Luni am avut o prezenţă la grădiniţă foarte redusă. Au venit cu 35 de copii mai puţin decât în mod normal. La grădiniţa din Sinaia sunt 95 de copii înscrişi. Am avut o întâlnire la care au participat 65 de părinţi. Le-am explicat situaţia, le-am dat toate lămuririle, motiv pentru care astăzi la grădiniţă am avut doar 17 absenţi care sunt cu probleme minore, răceli. Oamenii trebuie liniştiţi. Mesajul este clar. Părinţii nu trebuie să se panicheze, nu este o boală virală, îşi pot aduce copiii liniştiţi la grădiniţă", a declarat, pentru Adevărul, Aurora Arieşan,directorul coordonator al instituţiilor de învăţământ din Sinaia.

Aceasta a anunțat că, deși nu era cazul în situația de față, preventiv a solicitat DSP-ului să ia probe din unitatea de învățământ.

Foto ilustrație

Back To Top