Categorie: Știri locale

Singurul festival de film și cultură montană din România are loc între 26 februarie și 3 martie, la Brașov, Predeal și Bușteni.

Evenimentul de deschidere a festivalului are loc marți, pe 26 martie, la Brașov, orașul care va găzdui și majoritatea manifestărilor incluse în program.

Însă sâmbătă, pe 2 martie, acțiunea se mută în Prahova, la Bușteni, unde vor avea loc Gala Alpinismului Românesc, un atelier organizat de Jandarmerie pe pârtia Kalinderu, lansarea volumelor „Noi, cei de la Știința” – Petru Suciu și „O croazieră pe Dunăre” – Niculae Petrescu, dar și proiecția filmelor "PENTRU EROII CARE NE-AU LĂSAT O ȚARĂ" (2018) și BONINGTON Mountaineer" (MAREA BRITANIE, 2017).

"Festivalul aduce în atenția publicului filme spectaculoase despre ascensiuni montane, expediții și povești ale muntelui, în selecție internațională și competiție națională, precum și prezentări de carte, dezbateri și expoziții de fotografie legate de universul muntelui și alpinism. Invitații speciali ai festivalului vor interacționa cu publicul în evenimentele din cele 5 zile de festival: alpiniștii Zsolt Torok, Vlad Căpușan, Cornel Coco Galescu, Constantin Lăcătușu, Teofil Vlad, sportivii de performanță Daciana Leonte, Robert Hajnal, Bogdan Coteț, Roma Ciobanu, Viorel Pălici, Toma Coconea, Denisa Dragomir, Silviu Bălan, speologul Dr. Cristian Lascu și mulți alții", este anunțul publicat pe pagina de Facebook I Love Bușteni.

Programul complet al festivalului a fost publicat aici.

Back To Top