Categorie: Știri locale

Urșii au ieșit din hibernare și au început, deja, să "viziteze" stațiunile de pe Valea Prahovei. Vara trecută, aproape zilnic  era semnalată prezența animalelor, printre blocurile din Sinaia, Bușteni sau Azuga.

Jandarmii prahoveni au avut, în decurs de o săptămână, trei intervenții pentru alungarea urșilor care au coborât în stațiunile montane din Prahova. Cea mai recentă s-a petrecut luni seară. La ora 18.40, echipajele au fost chemate la Bușteni, pe strada Victoriei, pentru îndepărtarea unei ursoaie și a celor doi pui ai săi.

"Jandarmii au folosit semnalele acustice si luminoase pentru îndepărtarea animalelor sălbatice. Este deja a treia intervenţie în această săptămână a jandarmilor montani pentru îndepărtarea animalelor sălbatice. Ultima intervenţie a jandarmilor montani din detaşamentul Sinaia a fost vineri, 22 februarie, când au fost nevoiţi să alunge, din curtea spitalului Azuga, un urs care atacase un cerb", a anunțat Jandarmeria Prahova.

Echipajele de intervenţie le recomandă cetățenilor ca, în astfel de situaţii, să se îndepărteze urgent de animalele rănite sau agresive, să intre într-un loc sigur şi să anunțe imediat autoritățile pe numărul unic de urgență 112.

Imagini: Jandarmeria Prahova

Back To Top