Categorie: Știri locale

Mai multe descinderi au avut loc, la Ploiești, miercuri dimineață. Polițiștii Secției 2 și colegii lor din Cocorăștii Colț au derulat percheziții la șase adrese ale unor persoane bănuite de furturi din locuințe prin metoda "Pomana".

 

Din datele furnizate până acum de IJP Prahova, cinci persoane au fost conduse la audieri.

"Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2019 - prezent,  persoanele în cauză, sub pretextul că intenționează să ofere bunuri în memoria unei persoane decedate, ar fi solicitat accesul în mai multe locuințe.  După ce pătrundeau, în același context, persoanele bănuite înmânau victimelor o bancnotă cu valoare mare, solicitând un rest de bani, în scopul de a identifica locul unde sunt ținuți banii în locuințe.  Ulterior, reușeau să distragă atenția persoanelor vătămate și sustrăgeau restul de bani. Prejudiciul creat prin activitatea infracțională se ridică la valoarea de 60.000 de lei", au precizat reprezentanții IJP Prahova.

Activitatea de astăzi s-a derulat cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din IGPR, al polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile ,,Matei Basarab” Ploiești.

Foto ilustrație

Back To Top