Categorie: Știri locale

Zeci de jandarmi au acționat, în acest weekend, în zonele aglomerate din Prahova, pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de distanțare socială. În urma verificărilor, au aplicat 34 de sancțiuni. De asemenea, echipajele IJJ Prahova au constatat o infracțiune, în cazul unui bărbat din Giurgiu găsit la picnic, pe Valea Prahovei, deși era infectat cu Covid și ar fi trebuit să fie izolat la domiciliu, întrucât refuzase internarea.

 

Individul, în vârstă de 41 de ani, făcea parte dintr-un grup format din șase adulți și patru copii. Turiștii au fost găsiți la picnic, în zona Cotei 1000 din Sinaia.

"În data de 02.08.2020,  numitul  M.M.M. din județul Giurgiu, turist aflat la cota 1000 Sinaia, unde desfășura activități de picnic cu alte două familii într-o zonă care nu era special amenajată, a fost depistat in urma verificărilor ca  figura testat pozitiv COVID 19, cu refuzul internării în unitate spitalicească având  măsura izolării la domiciliu în județul Giurgiu. S-a impus informarea autorităților competente și întocmirea procesului verbal de sesizare privind săvârșirea infracțiunii de «zădărnicirea combaterii bolilor epidemiologice»", au informat reprezentanții IJJ Prahova.

În ciuda acestui incident și a altor evenimente minore constatate în ultimele zile, jandarmii spun că majoritatea cetățenilor a respectat restricțiile impuse de autorități.

Verificările IJJ au vizat zonele aglomerate din municipiul Ploiești, Oborul și Halele Centrale și zonele turistice și de agrement de pe Valea Prahovei, Valea Doftanei, Valea Teleajănului și zona montană Cheia si Platoul Bucegi.

Back To Top