Categorie: Știri locale

22 de copii şi un angajat de la un centru de plasament din Prahova au fost confirmaţi pozitivi la teste COVID-19 efectuate, în condiţiile în care încă nu au sosit toate rezultatele. Pentru că s-au simţit mai rău, şapte dintre aceştia au rămas internaţi la Câmpina.

 

Informaţia actualizată a fost transmisă duminică de Prefectura Prahova, după ce încă de sâmbătă seară se confirmase faptul că mai multe persoane de aici fuseseră declarate pozitive. Faţă de ce se ştia ieri, autorităţile au mai confirmat oficial că şapte dintre cei 22 de copii găsiţi pozitivi au rămas în spital, în timp ce restul sunt izolaţi şi monitorizaţi în centru. Potrivit unor surse neoficiale, este vorba despre centrul de plasament din Vălenii de Munte.

Apariţia acestui focar explică, într-o oarecare măsură, numărul mare de cazuri noi confirmat în ultimele 24 de ore în Prahova. La raportarea naţională de duminică, judeţul ocupă, la fel ca în multe dintre zilele ultimelor două săptămâni, locul doi pe ţară, după Bucureşti, în privinţa infectărilor. "În numărul de persoane nou confirmate intră și 22 de minori și un adult de la un centru de plasament de pe raza județului. Aici au fost testați toți cei 45 de copii aflați în plasament, 22 au avut rezultate pozitive, 20 negative, iar trei teste sunt in asteptare. Din rândul personalului, au fost testați 52 de angajati, au venit 11 rezultate dintre care unul este pozitiv, celelalte fiind în așteptare. Copiii au vârste între 8-17 ani și au fost duși pentru evaluare la Spitalul Municipal din Câmpina, desemnat spital-suport COVID-19, care are și secție de Pediatrie. În urma investigațiilor medicale, șapte dintre minori au rămas internați, iar alți 15 au revenit în centru, unde vor sta în izolare, fiind monitorizați zilnic de un medic pediatru", a anunţat Prefectura Prahova în bilanţul oficial transmis duminică.

Back To Top