Categorie: Știri locale

Un bărbat în vârstă de 73 de ani din comuna prahoveană Dumbrava, consilier local PSD şi candidat pentru un nou mandat, a fost prins la furat de porumb, pe timp de noapte, alături de fiul său. Alertat de paznici, proprietarul i-a prins pe hoţi şi i-a pus să dea jos porumbul din căruţă, toată scena fiind filmată. Poliţiştii au făcut verificări după ce filmarea a ajuns pe internet, însă spun că n-au mers mai departe, pe motiv că părţile au ajuns la o înţelegere.

Incidentul s-a petrecut în noaptea de 29 august. Consilierul local PSD Nicolae Borcea şi fiul său, cunoscut printre localnici drept Gogu, au fost prinşi la furat, având căruţa plină de porumb. Potrivit unui răspuns transmis de Poliţia Prahova, hoţii au fost văzuţi de paznici, aceştia alertându-l pe proprietarul terenului agricol, care s-a deplasat rapid la faţa locului. De altfel, în zonă s-au strâns mai mulţi localnici, unul dintre ei începând să filmeze, iar imaginile au ajuns imediat în spaţiul public. Aşa cum se vede şi pe filmare, bărbatul prins la furat a fost pus să dea jos porumbul, deloc puţin, pe care îl ascunsese în căruţă, acoperit strategic cu un strat de lucernă.

Fără să vocifereze, acesta ia primii ştiuleţi şi-i aruncă jos. Mai dă la o parte din fânul uscat, mai descoperă câţiva, pe care de asemenea îi dă jos. Apoi scoate un sac. Pierzându-şi răbdarea, un localnic vine să-l ajute şi constată că omul umpluse aproape până la refuz căruţa. "Cât timp ţi-a luat, bre, să iei tot porumbul ăsta?" întreabă de pe margine un alt bărbat care se minuna.

După ce imaginile au apărut pe internet, poliţiştii de la Secţia Rurală Valea Călugărească au început verificările, însă - deşi fapta s-a petrecut pe timp de noapte, ceea ce constituie circumstanţă agravantă, premeditarea ei este evidentă, iar cantitatea furată era mare - nu au deschis un dosar penal, motivând că partea vătămată a ales să nu depună o plângere penală.

Bărbatul în cauză este pe locul doi pe lista de candidaţi PSD pentru Consiliul Local Dumbrava.

Vedeţi VIDEO pe pagina noastră de Facebook!

Back To Top