Categorie: Știri locale

Veşti bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă! Primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, a anunţat astăzi că domeniul schiabil va fi redeschis pentru turişti, începând de la finalul acestei săptămâni.

Într-un mesaj publicat pe contul oficial de Facebook, edilul a precizat că a fost astăzi în inspecţie, având totodată şi discuţii cu reprezentanţii Serviciului Salvamont şi cei ai societăţii care administrează pârtiile: "Azi am fost sus, la Cota 2000 și în Valea Soarelui. A fost o zi superbă! A nins, iar peisajul este de vis! În urma discuțiilor cu cei de la Domeniul Schiabil și Serviciul Salvamont am decis să deschidem toate pârtiile din golul alpin la sfârșitul acestei săptămâni, vineri".

Cu aceeaşi ocazie urmează să fie inaugurată şi cea mai nouă instalaţie pentru transportul turiştilor. "Sperăm ca Gondola Carp, care este momentan inactivă din cauza unor defecțiuni tehnice să fie reparată până atunci. Dacă nu, vom porni oricum cu cele patru instalații: Gondola Sinaia, Telescaunul Soarelui, banda de la Cota 2000 și cea mai nouă instalație de pe munte: Teleschiul din Valea Soarelui care va fi inaungurat vineri. Are 523 de metri lungime, o capacitate de transport de 800 de persoane pe oră, iar urcarea dureaza putin peste trei minute. Mai mult, avem și două noi pârtii amenajate, deservite de acest teleschi, în plus față de traseele deja știute", a declarat Vlad Oprea.

"Vor exista și noi măsuri pentru prevenirea răspândirii COVID. La fel ca în vară, vom limita accesul în gondolă la jumătate din capacitate. Telescaunul va funcționa normal, dar linia de așteptare la îmbarcare va fi diferit semnalizată, astfel încât să putem respecta toate normele de distanțare și siguranță. Iar masca rămâne și ea obligatorie atât pe peroane, la cozi, cât și în instalațile de transport. E important să rămânem sănătoși pentru a putea schia toată iarna. Ne vedem vineri, sus!", se încheie mesajul transmis de primarul din Sinaia.

 

Back To Top