Categorie: Știri locale

Într-o lume aflată într-o schimbare continuă și din ce în ce mai rapidă, educația are nevoie să se reinventeze. Profesorii, elevii și părinții, deopotrivă, sunt cu toții într-un proces continuu de adaptare la noi tehnologii, noi metode de învățare și informații care sunt disponibile, însă trebuie structurate și explicate. Acesta este rolul Tech Teach League, un program care ajută profesorii să aibă acces la noi metode de predare și de relaționare cu noile generații de elevi.

 

Gândit de „Școala de Valori”, organizație non-guvernamentală specializată în educație cu experiență de peste 10 ani în domeniu, și finanțat de TenarisSilcotub, programul se derulează pe tot parcursul anului școlar 2020/2021, anunţă organizatorii, într-un comunicat de presă transmis astăzi.

37 de profesori din Călărași, Câmpina și Zalău au răspuns provocării și s-au înrolat în acest program. Ei vor învăța despre integrare digitală, managementul schimbării, pedagogie trans-disciplinară și crearea unei comunități de învățare activă. Programul include atât cunoștințe teoretice cât și experiențe practice , pentru a facilita profesorilor integrarea acestor noi metode. “După investiții în infrastructură și programe de susținere a elevilor din liceele tehnice, compania noastră a ales, în acest an, să sprijine cadrele didactice pentru a se dezvolta și a folosi metode de învățare inovative. Noua abordare va contribui la întărirea relației elev – profesor, la creșterea interesului pentru noțiunile predate și, pe termen lung, la îmbunătățirea competențelor viitorilor tehnicieni. Adaptarea învățării la noile realități, la așteptările celor care sunt în clasă, fie ea chiar și o clasă online, va duce la creșterea nivelului de încredere a tuturor participanților la educație – elevi, cadre didactice și părinți”, a declarat Codruța Hodrea, Manager în Relația cu comunitatea TenarisSilcotub.

Asociația Școala de Valori își propune ca, până in 2035,  să pregătească dascălii din România pentru a preda inovativ, aproape de elev, și a evidenția potențialul fiecărui tânăr pe care îl pregătesc pentru viață și pentru o profesie pe care să o practice cu satisfacție.

În proiectul actual sunt implicaţi 9 profesori de la școlile cu profil tehnic din Câmpina.

(Sursa foto: arhiva TenarisSilcotub)

Back To Top