Categorie: Știri locale

Performanțele elevilor și dascălilor ploieșteni se dovedesc un izvor nesecat de motive de mândrie. 

 

Campania “Ploieșteni cu care ne mândrim” se oprește, astăzi, la Ștefan Săvulescu, tânărul care, până la absolvirea liceului, a reușit să obșină un număr impresionant de premii la concursuri de prestigiu, remarcându-se la nivel national și international.

“În  această adevărată pepinieră de genii, cum a fost numit Centrul de Excelență Prahova, Ștefan Săvulescu a început să descopere tainele informaticii și apoi să cucerească, an după an, unele dintre cele mai valoroase premii la competițiile naționale: Calificare în Lotul Național de Informatică al României în 2019 (Seniori) și în 2016 (Juniori); Mențiune si Medalie de Aur la Olimpiada Națională de Informatică, în 2019, la Suceava și Constanța,  Mențiune la Runda Națională a Concursului Internațional InfO(1) Cup 2018, Mențiune și Medalie de Aur la Olimpiada Națională de Informatică 2017, la Brașov;  Mențiune la Runda Națională a Concursului Internațional InfO(1) Cup 2017, Ploiești; Medalie de Bronz la Olimpiada Națională de Informatică 2016, București; Mențiune si Medalie de Bronz la Concursul Național de Matematică „Viitori Olimpici” 2016, Câmpulung Muscel; Medalie de Argint la Olimpiada Națională de Informatică, Brăila  și Slobozia; Premiul I si Medalie de Aur la Concursul Național de Matematică „Viitori Olimpici”, Câmpulung Muscel, la edițiile din 2012 și 2013.

Urmează premii importante la competițiile internaționale: Medalie de argint la Concursul Internațional InfO(1) Cup 2018, Medalie de bronz la Concursul IATI Shumen 2018, Bulgaria; Medalie de bronz la Concursul Internațional InfO(1) Cup 2017, Ploiești; Medalie de aur si Cupa concursului la Informatică împreună cu echipa C. N. „I. L. Caragiale” la Concursul Internațional MGS Cup Belgrad 2017; Medalii de argint la Matematică si la Fizică la Concursul internațional MGS Cup Belgrad 2017; Medalie de argint la Informatică la Concursul Internațional MGS Cup Belgrad 2014.

A fost membru în Comisia Științifică a Concursului Internațional InfO(1) Cup Ploiești, la edițiile din 2019 si 2020”, scriu reprezentanții Primăriei Ploiești în cel mai recent episod al campaniei de promovare a ploieștenilor de valoare.

În prezent, Ștefan este student în anul I la Imperial College London, specializarea Calculatoare.

Back To Top