Categorie: Știri locale

Colegiul de Artă “Carmen Sylva” Ploiești pare să fi scăpat, cel puțin deocamdată, de măsura desființării unor clase. Anunțul a fost făcut de fostul deputat de Prahova Dan Rădulescu, după ce, în mai multe județe din țară, decizia de a desființa asemenea clase  a stârnit revolta dascălilor și a elevilor care și-ar fi dorit să studieze la specializarea respectivă.

 

Potrivit lui Dan Rădulescu, “se vor desființa clasele de arhitectură de la liceele vocaționale, mă rog, liceele de artă cum sunt ele cunoscute, dar vor fi refăcute la liceele tehnice unde se va intra, evident, prin repartiția computerizată, fără probele de aptitudini. Și, unde, spre exemplu, nu prea predau arhitecții, ci inginerii...

Iar primul pas pentru treaba asta este propunerea din planul cadru ce prevede eliminarea unor materii fundamentale, precum compoziția, studiul formelor în volum, studiul culorii, ROFA, ca să nu aibă dileme existențiale profesorii de la respectivele licee tehnice unde, știm cu toții, promovabilitatea la bac este de 102%...”

Deocamdată, Ploieștiul pare să fie ocolit de o asemenea măsură. “Inspectoratul a zis că anul ăsta școlar nu se desființează nimic. După, mai vedem...”, a mai anunțat Dan Rădulescu.

Acesta a criticat, anterior, desființarea unor clase din cadrul liceelor vocaționale (VEZI DETALII), în urma mesajelor de nemulțumire transmise de dascăli din mai multe județe din țară.

Foto: colegiul-carmensylva.ro

Back To Top