Categorie: Știri locale

În această perioadă a avut loc, la Spitalul Municipal Câmpina, concursul pentru ocuparea postului de manager, în condițiile în care mandatul actualului director, dr. Călin Tiu, expiră în cursul acestei luni. Acesta nu s-a înscris la selecție. De altfel, postul a atras un singur candidat: ambulanțier și șofer de TIR, a cărui prestație în fața comisiei de examen a fost evaluată cu nota 4,98.

 

Gabriel Dima, în vârstă de 43 de ani, ambulanțier în cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Prahova, a fost singurul candidat la concursul organizat pentru desemnarea unui nou manager la Spitalul Municipal Câmpina. Ziarulincomod.ro scrie că Dima  a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Ecologice din București în anul 2007, iar 2015 a finalizat studiile de master la Facultatea de Drept și Administrație Publică din cadrul Universității ”Spiru Haret” din București. A lucrat o perioadă în mediul privat și a fost viceprimar al comunei prahovene Păulești (2014-2015), mandatul său încheindu-se înainte de vreme, prin ordin al prefectului. Dima S-a angajat în 2018 la Serviciul de Ambulanță Prahova, pe postul de ambulanțier, iar în 2019 a reușit să urmeze și cursurile de management și perfecționare în domeniul sanitar. Potrivit unor apropiați citați de aceeași sursă, Gabriel Dima a lucrat câteva luni și ca șofer de tir.Trebuie menționat că postul vine la pachet cu o provocare destul de mare, având în vedere că ne referim la o unitate medicală care, din primăvara anului trecut, este unitate suport Covid. Oricum, funcția de director de spital în sine nu este pentru oricine. Gabriel Dima a considerat, însă, că i s-ar potrivi, și s-a înscris la concurs, cu un proiect de management elaborat, după cum chiar acesta a mărturisit, în decurs de o lună.

Una dintre probele de examen a constat în evaluarea abilității manageriale, iar la cea de-a doua a vizat tocmai proiectul propus de candidatul care nu a convins nici pe departe comisia. Potrivit ziarulincomod.ro, întrebat, de exemplu, care este relaţia, din punct de vedere ierarhic, între managerul spitalului şi autoritatea publică locală, ambulanţierul a răspuns: „Este şeful mai mare”. Rugat de către comisie să încerce să formuleze un răspuns folosind termeni economico-financiari, Gabriel Dima s-a poticnit într-un ”deci”, urmat de pauză. Ambulanţierul nu a putut explica nici măcar ce trebuie să facă o echipă managerială într-un spital și, evident, nici care este relația conducerii unității sanitare cu administrația locală, în subordinea căreia se află Spitalul Municipal Câmpina.

”Referitori la chestia aceasta cu focul, deci e o măsură importantă pe care poţi să faci un contract de prestări servicii cu o anumită firmă care să-ţi verifice de exemplu toate instalaţiile electrice, pe parte de aparatură şi trebuie ţinut acest lucru în scurt. Problema este că multe spitale sunt foarte vechi şi această chestie este puţin mai, cum să vă zic, ca să schimbi o instalaţie la un întreg spital este foarte greu, dar se poate porni pe anumite sectoare şi îndreptat acest lucru pentru a nu avea evenimente de genul acesta care nu sunt atât de…”, au fost, potrivit ziarulincomod.ro, explicaţiile date de Gabriel Dima când comisia i-a cerut să spună ce plan de măsuri are pentru ca la Câmpina să nu se întâmple tragedii precum cele de la „Matei Balş” sau spitalul din Piatra Neamţ.

Aceeașo comisie a încercat să afle dacă singurul candidat la postul de manager are vreo soluție pentru îmbunătățirea comunicării cu aparținătorii pacienților internați. “Deci o altă chestie care poţi să mai faci în afară de telefonic, nu poţi să-l îmbraci pă ruda pacientului în costum de COVID şi să-l duci la… acolo la serviciul din partea unde trebuie să răspundă la telefon nu-şi desfăşoară serviciul cum trebuie. Aicia e altă chestie…”, a spus Dima, potrivit sursei citate.

Nici pentru criza de personal acesta nu a venit cu o rezolvare valabilă soluția fiind...  „prin media, prin toate soluţiile, deci trebuie să cauţi să îţi aduci medici prin toate soluţiile necesare, prin media, prin Facebook, prin orice”, ar mai fi susținut acesta, potrivit ziarulincomod.ro.

După o asemenea prestație, proiectul propus de Gabriel Dima a fost notat cu 6,33, iar evaluarea abilității manageriale i-a adus acestuia o notă de numai 3,63. Media finală, de 4,98, i-a asigurat calificativul “respins” în prima fază a evaluării. Candidatul poate contesta acest rezultat până marți, la ora 15.00, iar soluția finală va fi anunțată până miercuri, 10 februarie, la ora 15.00.

Dr. Călin Tiu, al cărui mandat expiră în aproximativ două săptămâni, a explicat de ce nu este interesat să mai rămână în funcție. “Nu doresc să continui activitatea de manager al Spitalului Municipal. Cu actualul Consiliu de Administrație, nu! Este o formulă în care nu mă simt confortabil. În trecut, oamenii din Consiliul de Administrație înțelegeau mai bine problemele unui spital”, a declarat acesta, pentru campinatv.ro.

Back To Top