Categorie: Știri locale

27 dintre elevii care au reprezentat România la Olimpiada online de Lingvistică, derulată în perioada 29 ianuarie – 1 februarie, au fost medaliați pentru rezultatele obținute. Doi dintre aceștia sunt ploieșteni de la Colegiului Național “Mihai Viteazul”.

 

“Colegiul Naţional «Mihai Viteazul» din Ploieşti, școală de prestigiu, cunoscută  deja pentru performanţele deosebite de-a lungul anilor la olimpiadele internaţionale, are anul acesta  doi reprezentaţi pe podiumul Olimpiadei  Online de Lingvistica:  Valentin Vlad Mihăilă (medalie de argint – clasa a XI-a) şi Rareş Vidru (medalie de bronz – clasa a VII-a), având profesori  la romană şi la matematică pe pe Carmen Olteanu, Nicolae Angelescu, respectiv Diana Chiriţă , Gabriel Taga)”, a anunțat conducerea colegiului ploieștean după concursul ajuns la a treia ediție, la care au participat 1.085 de elevi, din 35 de țări.

În total, 135 dintre concurenți s-au clasat pe primele trei locuri, cu cel puțin 30 de puncte din totalul de 80. 27 dintre ei sunt reprezentanți ai României, echipă care și-a îmbogățit astfel palmaresul cu două medalii de aur, 11 de argint şi 14 de bronz.

Potrivit reprezentanților colegiului, Olimpiada Online de Lingvistică  a fost concepută ca o competiție anuală care să permită elevilor de gimnaziu/liceu din întreaga lume să se apropie de înțelegerea frumuseții științifice a limbajului. Aceasta poate fi considerată un prilej de pregătire înainte de olimpiada internațională de lingvistică (offline), care are loc în fiecare vară și reunește studenți din multe țări. “Spre deosebire de IOL, totuși, olimpiada online este potrivită pentru problemele care implică interacțiune în timp real și prezintă materiale multimedia. Fiecare problemă de lingvistică abordează o limbă diferită. Cu toate acestea, pentru participarea la olimpiadă elevul nu trebuie să aibă cunoștințe prealabile de lingvistică sau de limbi străine. Toate datele necesare pentru rezolvarea problemei sunt conținute în ea și depinde de participant să obțină soluția pe baza informațiilor”, au mai explicat reprezentanții CNMV.

                                               

Back To Top