Categorie: Știri locale

Inspectoratul Școlar Județean Prahova  a dispus măsuri de intervenție în vederea atenuării impactului emoțional asupra elevilor, personalului și părinților elevilor școlii, în urma tragicului incident petrecut marți, la Școala “Sfânta Vineri” Ploiești (VEZI DETALII).

 

„Joi, 18.02.2021, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională ( CJRAE) Prahova a delegat un psiholog/ consilier școlar care a desfășurat o activitate de consiliere de grup cu elevii clasei a II-a. Psihologul școlar a organizat cu elevii clasei activității specifice ce au vizat  modalități de gestionare a pierderii având următoarele obiective: identificarea emoțiilor, gestionarea acestora, modalități de reziliență. Pe parcursul activității de consiliere elevii au participat activ, au comunicat cu ușurință, au fost receptivi, cooperanți, au pus întrebări cadrului didactic, iar la finalul activității și-au exprimat dorința pentru o nouă activitate de acest tip. În completarea intervenției sale, psihologul școlar a purtat discuții cu directoarea școlii și cu învățătoarea clasei asupra unor aspecte privind continuarea activităților de consiliere și asistență psihopedagogică pentru elevi, cadre didactice și părinți, atât fizic cât și online. Astfel, părinții, elevii sau profesorii școlii se pot adresa oricând specialiștilor CJRAE Prahova pentru consiliere individuală. O nouă activitate similară, de consiliere de grup, va fi desfășurată săptămâna viitoare”, a informat ISJ Prahova.

Copilului de numai 9 ani i s-a făcut rău în timpul orelor și a leșinat. Echipajele de urgență l-au găsit în stop cardio-respirator. Eforturile medicilor au fost în zadar. Băiețelul nu a răspuns manevrelor de resuscitare și a murit la spital (VEZI DETALII).

Back To Top