Categorie: Știri locale

O femeie s-a ales cu dosar penal pentru că nu a respectat decizia de carantinare emisă pe numele său, la revenirea în țară dintr-un stat cu risc crescut de infectare cu SARS-CoV-2.

 

Femeia a fost depistată de jandarmi în weekend, în zona Ploiești Shopping City. Aceasta a fost oprită și legitimată de un echipaj, întrucât nu purta mască, în conformitate cu reglementările în vigoare. Așa au aflat jandarmii că, de fapt, aceasta ar fi trebuit să fie acasă, nicidecum la mall, întrucât pe numele său fusese emisă decizie de carantinare, la întoarcerea din Elveția.

“În data de 20.02.2020, în jurul orei 17.00, pe raza localității Blejoi, jandarmii au observat o femeie care nu purta mască de protecție. S-a procedat la interceptarea și legitimarea acesteia, iar în urma verificărilor a reieșit că persoana se afla sub măsura carantinării la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. În cauză a fost întocmit proces verbal de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, conform art 352, alin. 1, Cod Penal”, a informat IJJ Prahova.

În weekend, jandarmii prahoveni au aplicat 119 sancțiuni contravenționale, dintre care peste 50 de amenzi, Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19. “În urma misiunilor executate, au fost aplicate 67 au fost avertismente scrise, iar restul de 52 au fost amenzi, în valoare totală de 29.600 lei, pentru amenințări cu acte de violență, tulburarea ordinii publice, provocarea și participarea la scandal, pătrundere neautorizată cu vehicule în zonă forestieră cât și pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție”, au transmis reprezentanții IJJ Prahova.

Foto ilustrație

Back To Top