Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri locale

Ana Antonia Tudose este, pe bună dreptate, un ploieștean cu care merită să ne mândrim. Are doar 19 ani, dar se poate mândri cu un palmares impresionant la care se vor adăuga, în mod sigur, numeroase alte performanțe. Șefa promoției 2020 a Colegiului de Artă “Carmen Sylva” din Ploiești este, în preent, studentă la Conservatorul Regal din Bruxelles, și până la această vârtsă a reușit, deja, să facă dovada talentului său pe numeroas scene din țară și de peste hotare.

 

S-a născut la data de 5 iunie 2001, în Ploiești. În anul 2020 a absolvit, ca șefă de promoție, Colegiul de Artă ,,Carmen Sylva” din orașul natal, descifrând, an de an, tainele pianului sub îndrumarea unor pianiști și profesori de renume, precum Daniel Goiți și Vlad Dimulescu.

Se remarcă, din primii ani de studiu, fiind laureată a numeroase concursuri naţionale și internaționale desfășurate în țară, prin câștigarea premiului I sau a premiului I de excelență, mai multe ediții la rând: concursul ,,Marţian Negrea”, concursul naţional de interpretare şi creaţie muzicală ,,Paul Constantinescu”, concursul internațional ,,Piano Artis” Iași, concursul naţional de interpretare instrumentală ,,Margareta Sterian” Buzău, concursul ,,Ionel Perlea” Slobozia, concursul ,,Brave claviaturi” București, concursul Piano Art Ploiești. Confirmări ale valorii sale au fost, îndeosebi, obținerea Marelui Trofeu al concursului naţional de interpretare instrumentală ,,Margareta Sterian”, Buzău, ediția 2014, a Trofeului Concursului ,,Ionel Perlea”, Slobozia, ediția 2014, a Marelui Premiu al concursului ,,Dan Cumpătă” București 2018, a Trofeului categoriei la concursul internațional ,,Propiano” București 2019, dar și a Marelui Premiu al concursului Piano Art Ploiești 2014. De asemenea, a obținut Marele Premiu al categoriei 18-37 de ani, la concursul internațional on-line ,,Emil Rotundu”, în vara anului 2020.

An de an a obţinut rezultate remarcabile (chiar premiul I, cu 100 de puncte la edițiile 2013-

2014 si 2018-2019) la olimpiadele şcolare de interpretare instrumentală, faza națională, atât

în ciclul primar, gimnazial, cât și in timpul anilor de liceu.

Anul 2015 marchează câștigarea de către Antonia a primului său premiu internațional în afara granițelor țării, respectiv a premiului I la Concours Musicale de France, la categoria  Artistique Superieur. În anii care au urmat, a obținut premiul al-II-lea la concursul international Mozart-ediția 2016, Roma-Italia, premiul al III-lea la concursul international PianoTalents – editia 2018, Milano- Italia, premiul al III-lea la Concursul International Franz Liszt Center Piano Competition, Alicante, Spania.

Pentru aceste rezultate, rod al unui efort susţinut şi permanent, Ana Antonia Tudose a fost premiată de către conducerea Colegiului de Artă ,,Carmen Sylva” Ploiești cu ,,Diplomă de merit pentru rezultate deosebite”, în anii 2011-2019 şi cu ,,Diploma de excelenţă” de către Primăria Ploieşti și Inspectoratul Școlar Prahova, mai mulți ani la rând. În anul școlar 2019-2020, datorită rezultatelor excepționale acumulate la concursurile de profil, Ana Antonia Tudose a fost distinsă de către Primăria Ploiești cu premiul ,,Elevul anului 2019”. În anul 2014, Antoniei i-a fost acordat de către Fundația ,,Miscarea De Rezistență”, premiul de excelență pentru întreaga activitate, este bursieră a Fundației Pentru Comunitate Mol România, și a Club Rotary 2000 care, in vara anului 2018, a acordat pianistei o bursă de excelență, pentru întreaga sa activitate.

În prezent, este membru permanent al Fundațiilor ,,Remember Enescu” și ,,ProPiano Romania”, fiind invitată frecvent să cânte în evenimentele acestora, la Ateneul Român și în alte renumite locații din țară.

Cel mai important pas către ceea ce Antonia numește a fi „destinul ei”, cariera de pianist, a fost debutul în activitatea concertistică; pe 5 decembrie 2013, în stagiunea 2013-2014 a Filarmonicii din Ploiești, Antonia a susținut primul său concert, la vârsta de 12 ani, interpretând concertul nr. 8 KV 246 de W. A. Mozart, sub bagheta renumitului dirijor Ovidiu Bălan. A urmat interpretarea unei piese pentru doua piane, respectiv a fanteziei muzicale pentru doua piane ,,Caranavalul animalelor” de C. Saint Saens, împreună cu pianistul Mircea Ițcus si cu orchestra Filarmonicii din Ploiești, sub bagheta dirijorului Alexandru Mija, eveniment inclus în manifestările Zilelor Ploiestiului 2015; apoi, Concertul nr.3 in re major de J.S. Bach in cadrul Festivalului ,,Enescu si muzica lumii”, împreună cu Orchestra Junior a Fundației ,,Tinerimea Română”, sub bagheta renumitului tânăr dirijor Gabriel Bebeșelea, același concert fiind interpretat de către tânăra pianistă și în cadrul unui Concert extraordinar de Crăciun, împreună cu Momentum Orchestra, condusă de dirijorul Vlad Mateescu. În anul 2016-2017, Antonia a interpretat lucrarea Andante Spianato&Grande Polonaise Brilliante de Fr, Chopin, împreună cu orchestra Filarmonicii din Ploiești, sub bagheta maestrului Ovidiu Bălan și cu orchestra Filarmonicii  din Râmnicu Vâlcea în cadrul Festivalului Internațional Tinere Talente, sub bagheta dirijorului Daniel Enășescu. A urmat Concertul nr.1 op.11 in mi minor de Fr.Chopin, interpretat de tânăra pianistă, atât cu orchestra Filarmonicii Paul Constantinescu din Ploiești, dirijor Panagiotis Diamantis (Grecia), cat si cu orchestra Filarmonicii din Sibiu, dirijor Alexandru Mija.

Încă de la o vârstă fragedă, Antonia a susținut o bogată activitate de recital, pe scene din întreaga țară: Filarmonica din Ploieşti, Muzeul de Artă din Ploieşti, Centrul cultural ,,Aurel Stroe” Buşteni, Cazinoul din  Sinaia, Sala de concerte a Castelului Peleș din Sinaia, ,,Cercul Militar” Bucureşti, Teatrul Național București, sala Eduard Caudella a Filarmonicii ,,Moldova” din Iași, Sala Mică a Filarmonicii din Brașov și a avut apariții, an de an, în cadrul evenimentelor celebrului festival Enescu; cel mai important pas în activitatea sa de solist rămân, însă, recitalurile susținute pe scena Sălii Mici a Ateneului Român, în cadrul Stagiunii Camerale a Filarmonicii ,,George Enescu”din București, secțiunea ,,Stagiunea tinerelor talente” 2015-2016, precum și în stagiunea 2019-2020.

Unul dintre cele mai importante proiecte de până acum ale pianistei este derularea unui program de recitaluri, în colaborare cu Institutul Cultural Român, în scopul promovării muzicii românești și a valorii școlii de pian din România; pe 5 septembrie 2014, Antonia a susținut un recital la Institutul Cultural Roman din New York, recital care s-a bucurat de un real succes, fapt reflectat atât in presa din România, cat si într-unul dintre ziarele diasporei române din New York. O consecință a acestui succes a fost invitarea Antoniei, de către  Institutul Cultural Roman din Paris, de Ziua Culturii Romane, să susțină un recital, pe 15 ianuarie 2015,urmând susținerea altor două recitaluri de acest gen, la Budapesta și Viena, in cursul anului 2017. În considerarea acestei activități, pianista a fost premiată de către Asociația ,,Romania Kultur und Sportiverein Wien” cu Diplomă de Excelență pentru promovarea culturii românești în Europa.        

Ana Antonia a urmat cursuri de masterclass cu pianistul american de origine spaniolă Josu de Solaun (câștigător al concursului Enescu, secțiunea pian 2014), cu pianiștii români Viniciu Moroianu și Florian Mitrea, dar si cu faimoșii pianiști Andrei Gavrilov și Elisabeth Leonskaja. În anul 2018, a început colaborarea cu renumitul pianist de origine italiana Pietro De Maria, urmând cursuri de masterclass in cadrul Scuola Musica Fiesole-Italia, precum și o colaborare permanentă cu pianistul și profesorul belgian Philippe Raskin.

În vara anului 2020 a fost admisă, ca studentă, la Conservatorul Regal din Bruxelles, la clasa reputatului profesor și pianist Aleksandr Madzar.

În recomandarea acordată tinerei pianiste în vederea obținerii unei burse, reputatul pianist Viniciu Moroianu spunea despre Ana Antonia, ,,ca pianistă de performanță, s-a remarcat drept un vârf al generației sale. I-am urmărit evoluția artistică, în anii din urmă, în competiții naționale de profil, unde s-a distins prin eficiență pe scenă și stăpânire de sine, în repertorii dintre cele mai pretențioase. Este o tânără artistă cu potențial prețios, cu voință și putere de muncă asiduă și ordonată. În plus, posedă acea atât de importantă dorință de perfecționare, de autodepășire, de diversificare a caracterelor muzicale. A acumulat experiență și un palmares deja important în competiții, concerte cu orchestra și recitaluri. Pentru toate acestea, consider că Antonia merită să fie sprijinită în cariera pe care și-a ales-o, îndreptățind speranțe îndrăznețe”.Cu același prilej, renumitul pianist român Daniel Goiți, câștigător, printre altele, al Concursului Internațional ,,George Enescu.”- ediția 1991, o caracteriza pe Antonia ca fiind ,,o fire ambițioasă, tenace, dorind în permanență să se perfecționeze(...)deși de structură mignonă, are o extraordinară agilitate și un simț al claviaturii care-i permit o extraordinară abilitate pe repertorii atipice, pentru o mână atât de mică (...) scena și publicul îi hrănesc energia și forța interioară, creând un magnetism aparte.”

Sursa informații: Primăria Ploiești

Back To Top