Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri locale

Promoția 2021 are, și ea, o contribuție importantă la palmaresul învățământului prahovean. Cele mai noi veși au venit de peste ocean. Doar 91 de elevi din afara Statelor Unite ale Americii au fost admiși la Harvard, în acest an. Doi dintre ei sunt români, iar unul provine dintre viitorii absolvenți ai Colegiului Național “Ion Luca Caragiale” Ploiești.

Inspectoratul Școlar Județean Prahova a anunțat, joi, performanța remarcabilă a lui Rareș Avram, în prezent elev în clasa a XII-a la Colegiul Național “Ion Luca Caragiale” Ploiești (CNILC), la profilul Matematică-Informatică (intensiv informatică). El a fost acceptat la prestigioasa Universitate Harvard din Cambridge, Massachusetts, Statele Unite ale Americii. “Rareș a fost unul dintre cei 747 de candidați acceptați, dintre cei 10.000 care au depus aplicații. Universitatea Harvard este în top 3 mondial al celor mai bune universități din lume conform QS World University Rankings 2021, fiind  cotată pe primul loc în ceea ce privește reputația în rândul angajatorilor. Pentru promoția curentă, au fost acceptați pentru a începe cursurile la această universitate doar 2 elevi români, rata globală de acceptare fiind de doar 7%. Dintre cei 747 de candidați acceptați, doar 91 provin din afara Statelor Unite, din 67 de țări ale lumii”, a anunțat ISJ Prahova.

Reușita viitorului absolvent al CNILC Ploiești este remarcabilă, dar nu neapărat o surpriză. Rareș Avram a fost pasionat de informatică încă din clasa a V-a, fiind elevul deja celebrei profesoare Daniela Lica. Aceasta este și directorul Centrului Județean de Excelență Prahova. Cât despre Rareș, a participat la 6 ediții consecutive ale Olimpiadei Naționale de Informatică, până în clasa a X-a inclusiv, obținând mai multe medalii. La sfârșitul clasei a IX-a, a fost unul dintre reprezentanții României la Competiția Internațională Mathematical Grammar School Cup Belgrade, unde a obținut Medalia de Argint la Informatică și Medalia de Bronz la disciplinele Matematică și Fizică.  A fost unul dintre fondatorii echipei de robotică infO(1)Robotics a Colegiului Național “Ion Luca Caragiale” Ploiești, cu care a obținut numeroase premii la campionatul național de robotică BRD FIRST Tech Challenge România, în cele 2 sezoane de participare. De asemenea, în contextul situațiilor create de pandemie, echipa a confecționat viziere de protecție cu ajutorul imprimantelor 3D, donând peste 2400 de viziere către 30 de unități medicale de pe raza județului Prahova. Iar acestea sunt numai câteva dintre performanțele și acțiunile în care s-a implicat și care anunțau că, după terminarea liceului, va face un pas uriaș.

Foto: Facebook/ Rareș Avram

                                                                                                                                      

Back To Top