echipaje politie control centru ploiesti
Categorie: Știri locale

IJP Prahova a prezentat bilanțul acțiunii rutiere derulate în Ploiești, miercuri după-amiază, în intervalul 15.00 – 18.00.

Acțiunea a fost organizată în scopul verificării respectării legislației privind circulația pe drumurile publice de către toți participanții la trafic, conducători auto, pietoni dar și bicicliști, precum și prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

O sancțiune pe minut

“În numai trei ore, au fost verificate peste 415 autovehicule, ocazie cu care au fost aplicate 160 de sancțiuni contravenționale, 45 dintre ele fiind aplicate pentru nepurtarea centurii de siguranță. Valoarea totală a sancțiunilor este de aproximativ 23.000 de lei. De asemenea, pentru abaterile constatate au fost sancționați 24 de pietoni și 3 bicicliști. Au fost reținute 5 permise de conducere: 2 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 2 pentru nerespectarea semnificației culorii roșu a semaforului electric și 1 pentru neacordea priorității de trecere vehiculelor care au acest drept. Polițiștii au retras și 4 certificate de înmatriculare, 3 pentru defecțiuni tehnice și 1 pentru lipsă inspecției tehnice periodice”, au anunțat reprezentanții IJP Prahova.

Test pozitiv pentru consum de droguri

În cursul aceleiași acțiuni, polițiștii Biroului Rutier au oprit în trafic, pe strada Gheorghe Lazăr din Ploiești (zona shaormeriilor), un autoturism care circula din direcția străzii Mihai Bravu către Bulevardul Independenței. “Întrucât conducătorul auto prezenta un comportament schismatic, a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv, indicând prezența unor substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism”, a anunțat IJP Prahova.

Foto: IJP Prahova

Back To Top