premiere csm ploiesti
Categorie: Știri locale

Hipodromul Ploieşti a găzduit, duminică, cinci curse, dintre care două organizate în memoria lui Gheorghe Grigore Cantacuzino, un mare iubitor de cai, vicepreşedinte al Jockey Club Român timp de 17 ani, între 1885 şi 1902.

Cursa de trap pentru Premiul „Cantacuzino” a fost extrem de strânsă, cu un final „pe muchie de cuţit” spectaculos, armăsarul Kaiak, condus de Alin Tronaru, reuşind să se impună „la fotografie” în faţa iepei Prya CD, ce l-a avut în sulky pe Mihai Păun.

Premierea a fost oficiată de Ana Maria Roman, absolventă a Școlii Henry-Mathias Berthelot, care a obţinut nota 10 la Evaluarea Naţională din această vară (VEZI DETALII). La rândul ei, aceasta a primit, din partea Complexului Hipodrom Ploieşti, o diplomă şi un voucher de acces la cursurile de echitaţie oferite de Centrul de echitaţie Luna Horse.

La cursa de galop pentru Premiul „Gheorghe Grigore Cantacuzino”, bulgarul Valentin Atanasov, pe calul Bah, reuşind să câştige clar în faţa lui Mircea Chirchiboi, pe Nordic Blue, şi Georgian Bogdan, pe Nirwana.

Festivitatea de premiere a fost oficiată de unul dintre descendenţii familiei Cantacuzino, Şerban Cantacuzino, de viceprimarul Municipiului Ploieşti, Daniel Nicodim, şi de vicepreşedintele Jockey Club Român, Tudor Roşca.

Următoarea reuniune oficială de pe Hipodromul Ploieşti este programată duminică, 8 august 2021, şi va avea ca principal eveniment Premiul „Take Ionescu”.

Sursa: CSM Ploiești

Back To Top