salvamont busteni traseu urlatoarea accident
Categorie: Știri locale

Un accident produs, duminică, pe traseul Bușteni –  Cascada Urlătoarea s-a soldat cu rănirea gravă a unei turiste din București.

Cazul a fost prezentat de salvamontiștii din Bușteni, care au intervenit pentru a-i acorda femeii primul ajutor.

O femeie de 67 de ani a suferit un traumatism cranian sever

“Încă un accident banal, dar cu urmări foarte grave, petrecut pe unul dintre cele mai uşoare trasee turistice din Bucegi: Buşteni - Cascada Urlătoarea.

O femeie de 67 de ani din Bucureşti, care cobora de la Cascada Urlătoarea, s-a împiedicat de o piatră şi a căzut în potecă. S-a lovit cu capul de un copac şi a suferit un traumatism cranian sever cu sângerare, edem şi  pierdere de cunoştinţă.  O astfel de lovitură poate avea consecinţe dintre cele mai grave, mai ales la o vârstă înaintată.  Victima a fost predată unui echipaj de la Ambulanţa şi transportată la spital pentru investigații amănunţite”, au povestit salvamontiștii.

Salvamont: “Atenție și pe traseele banale!”

“Chiar şi un traseu banal, poate să ducă la accidente serioase, dacă nu acordaţi maximă atenţie unde pășiți”, au avertizat salvamontiștii.

Conform informațiilor de pe indicatoarele montate în Bucegi, traseul Bușteni – Cascada Urlătoarea, marcat cu punct roșu și care începe în zona Telecabinei Bușteni, are un grad de dificultate mic și poate fi parcurs în aproximativ o oră. Acesta este considerat accesibil și nu necesită echipament special.

Sursa foto: Salvamont Bușteni

Back To Top