voluntari ecologizare trasee bucegi
Categorie: Știri locale

Un grup de voluntari a participat, sâmbătă, la o acțiune de ecologizare pe Platoul Bucegi. Demersul a fost sprijinit și de primarul stațiunii, Mircea Corbu, care a anunțat că are în atenție și câteva firme și instituții responsabile pentru gunoaiele găsite pe traseele montane.

„Astăzi, împreună cu angajații Primăriei Bușteni, echipa Salvamont și voluntarii din partea Mănăstirii Caraiman, am reușit ecologizarea celor mai importante trasee montane din zona noastră:

Babele - Crucea Eroilor

Babele - Vf. Omu

Babele - Releu

Babele - Cabana Caraiman

Reamintim că Primăria Buşteni se ocupă constant de curățenia acestor zone și situația este mai bună ca în alți ani.

Problema majoră este a turiștilor care după ce poposesc pe munte, în urma unora dintre aceștia rămân grămezi de gunoaie (sticle, pungi, măști, coji de pepene și alte deșeuri aruncate la întâmplare).

Angajații Primăriei, Jandarmeria Montană sau Poliţia Locală nu pot fi în permanență pe platou pentru a le atrage atenţia turiştilor să nu mai arunce gunoaiele pe jos. Așadar, facem apel către toți cei care iubiți natura și doriți să ne vizitați: Fiți responsabili, aruncați gunoiul doar în locurile special amenajate! Protejați mediul înconjurător, când natura este sănătoasă, și noi suntem mai sănătoși!”, le-a transmis primarul Mircea Corbu turiștilor care vin din Bucegi.

“În perimetrul Releului nu sunt oameni foarte gospodari”

Acesta a mai anunțat că a fost ecologizată și zona Releului, pe care o atenție în vederea sancționării responsabililor. “Cu părere de rău, am observat că în perimetrul Releului nu sunt oameni foarte gospodari. De această dată am asigurat noi ecologizarea acelei zone, însă vom monitoriza în continuare situația și vom fi nevoiți să luăm măsuri drastice, inclusiv sancționarea instituțiilor care nu asigură curățenia perimetrului propriu”, a mai spus edilul.

Deșeuri din timpul lucrărilor, încă în preajma Crucii Eroilor

Revoltător este și că, la mai bine de jumătate de an de la încheierea lucrărilor de reabilitare a Crucii Eroilor (VEZI DETALII), de pe Vf. Caraiman, în zonă încă mai sunt deșeuri din timpul șantierului. “Vom soma firma care s-a ocupat de renovarea monumentului Crucea Eroilor, pentru a ridica reziduurile rămase în urma lucrărilor. Dacă aceștia nu vor acționa prompt, vor fi sancționați”, a mai precizat Mircea Corbu anunțând că urmează și alte acțiuni precum cea de sâmbătă, la care sunt așteptați inclusiv localnici, dar și vizitatorii care iubesc stațiunea Bușteni.

ecologizare platou bucegi2

ecologizare platou bucegi3

ecologizare platou bucegi4

Foto: Mircea Corbu

Back To Top