donatie rechizite campanie winmarkt dgaspc
Categorie: Știri locale

Nu toți copiii au șansa unui început de școală cu rechizite noi sau un ghiozdan nou. Winmarkt Ploiești împreună cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova au dat startul unei campanii de colectare de rechizite pentru copiii din mediile defavorizate, aflați în centre de plasament.

În cadrul campaniei ‘’DĂRuiește Rechizite!’’, ce se desfășoară în perioada 20 august – 10 septembrie, oamenii pot dona rechizite noi în urna special amenajată de la parterul centrului comercial Winmarkt Ploiești. Winmarkt va dubla cantitatea rechizitelor colectate și le va dărui apoi  copiilor fără posibilități financiare.  

“Pentru a sprijini atât educația cât și copiii să meargă la școală, oamenii pot aduce orice materiale școlare noi: de la creioane, carioci, penare, caiete, ghiozdane, blocuri de desen, acuarele, pensule, lipici, ascuțitori, foarfece, cretă albă sau colorată, plastilină și altele.  Orice mic ajutor oferă copiilor multă bucurie și șanse egale de a continua educația. La finalul campaniei, rechizitele vor fi suplimentate și dublate pentru a oferi pachete complete copiilor. Se vor selecta mai multe centre de plasament din Prahova, ce se află în evidența Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția  Copilului Prahova, în funcție de cantitatea de rechizite școlare colectate. Invitația de donare rechizite se adresează tuturor persoanelor dornice să ofere o șansă la educație și la o viață mai bună unor copii mai puțin norocoși”, au transmis reprezentanții centrului comercial.

Cifrele privind abandonul școlar plasează România pe locul trei în Uniunea Europeană, conform celor mai recente date Eurostat. Peste 15% din copii care pleacă din sistemul de învățământ.

Back To Top