control politie pandemie restrictii transport calatori
Categorie: Știri locale

Aproximativ 50 de polițiști prahoveni împreună cu jandarmi, pompieri și polițiști locali au desfăşurat, sâmbătă, acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Controalele s-au derulat în 14 localități din județ.

Acțiunile s-au desfășurat pe raza localităților Bucov, Blejoi, Păulești, Olari, Puchenii Mari, Ariceștii Rahtivani, Brazi, Surani, dar și în orașele Ploiești, Câmpina, Vălenii de Munte, Breaza, Băicoi și Urlați, au anunțat reprezentanții IJP Prahova duminică.

“În urma activităţilor desfăşurate au fost legitimate peste 300 de persoane și controlate 122 de autovehicule. 88 de societăți comerciale au fost verificate,  dar și 43 de mijloace de transport în comun. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 81 de sancțiuni, în valoare de 24.410 lei.

Din totalul sancțiunilor, 40 au fost pentru nerespectarea regimului rutier, 24 conform Legii 61/1911- privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice dar și 11 conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Totodată au fost avertizate verbal privind portul necorespunzător al măștii de protecție, peste 60 de persoane”, se arată în bilanțul transmis, astăzi, de IJP Prahova.

Foto: IJP Prahova

Back To Top