Statuia Regelui Mihai Sinaia
Categorie: Știri locale

Familia Regală a României a anunțat că luni, pe 25 octombrie, la împlinirea a o sută de ani de la nașterea Regelui Mihai I, la Sinaia va fi dezvelită statuia suveranului.

“Ceremonia va avea loc în parcul de vizavi de Primăria Sinaia, la ora 11.00. Vor participa reprezentanți ai autorităților centrale, locale, membri ai societății civile, ai Armatei României și ai Bisericii Ortodoxe Române”, anunță un comunicat al Familiei Regale.

Statuia Regelui Mihai I a fost realizată de sculptorul Bogdan Ioan, câștigătorul concursului național lansat la 25 octombrie 2020.

Proiectul este realizat printr-un parteneriat al Asociației pentru Patrimoniu Regal Peleș cu Ministerul Culturii și cu Primăria Oraşului Sinaia.

Statuia Regelui Mihai I, în mărime naturală

Statuia în bronz, în mărime naturală, îl reprezintă pe Regele Mihai în uniforma de mareșal al Armatei Române.

Alături de statuile Regelui Carol I și Reginei Elisabeta, amplasate pe terasa Castelului Peleș, monumentul Regelui Mihai este un nou reper al identității naționale și al istoriei comunității din Sinaia, au mai transmis reprezentanții Familiei Regale a României.

Eveniment sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, i-a înmânat vineri certificatul de Înalt Patronaj Regal lui Vlad Mateescu, directorului Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești și Ploiești Jazz Festival, pentru evenimentul ajuns la a XVI-a ediție, care se va derula în perioada 20-24 octombrie (VEZI DETALII).

“Un moment extraordinar pe care am avut onoarea să îl trăiesc la numai 33 de ani, la doar câteva zile depărtare de 25 octombrie, ziua mea, dar mai important Centenarul naşterii Regelui Mihai I.

Sunt deosebit de onorat ca, în numele acestei instituţii pe care o conduc vremelnic, Filarmonica «Paul Constantinescu» Ploieşti, organizator al Ploieşti Jazz Festival să primesc această distincție.

Mulţumesc unei echipe frumoase, unor oameni frumoşi şi nebuni care au îmbrățișat și au suportat «nebunia» mea! Mai mult de atât mulțumesc celor care au încredere şi mă sprijină în acţiunile desfășurate”, a transmis Vlad Mateescu, directorul festivalului și al Filarmonicii Ploiești.

Foto: Familia Regală a României

Back To Top