rata de vacinare unități de învățământ dumbrava
Categorie: Știri locale

Ministerul Educației a publicat, sâmbătă, situația privind rata de vaccinare în rândul angajaților, în fiecare unitate de învățământ din țară. În funcție de acest criteriu este stabilit scenariul de funcționare pentru săptămâna viitoare.

Situația privind vaccinarea anti-Covid a personalului, în unitățile de învățământ din Dumbrava, la momentul de referință 12 noiembrie, este următoarea:

* Grădinița cu program normal Dumbrava – 67%

* Grădinița cu program normal Ciupelnița – 40%

* Grădinița cu program normal Zănoaga – 100%

* Școala gimnazială “Înv. Dinu Nicolae” Dumbrava – 48%

* Școala gimnazială Ciupelnița – 58%

* Școala primară Zănoaga – 60%

Situația actualizată, la 12 noiembrie, pe site-ul Școlii “Înv. Dinu Nicolae” Dumbrava, cea care coordonează celelalte unități de învățământ din comună, este următoarea:  23 de cadre didactice vaccinate, 15 cadre didactice nevaccinate, 0 cadre didactice auxiliare vaccinate, 3 cadre didactice auxiliare nevaccinate, 8 cadre nedidctice vaccinate, 1 cadru nedidactic nevaccinat. Din totalul de 50 de angajați, procentul personalului vaccinat este de 62%, menționează sursa citată.

Rata de vaccinare, criteriu pentru derularea cursurilor în format fizic

“Începând cu data de 8 noiembrie 2021, reluarea cursurilor cu prezența fizică se realizează pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60% din personal este vaccinat. Începând cu data de 8 noiembrie 2021, reluarea cursurilor se face în regim on-line pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent mai mic de 60% din personal este vaccinat. Consiliile de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar emit decizia privind modalitatea de reluare a cursurilor (…), cu informarea inspectoratelor școlare județene/ISMB. Trecerea de la scenariul on-line la scenariul cu prezență fizică se face prin decizia consiliilor de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar, cu informarea inspectoratelor școlare județene/ISMB, în situația atingerii procentului de 60%. Decizia se ia prin raportare la fiecare zi de vineri, conform situației privind personalul vaccinat, publicată și actualizată săptămânal pe site-ul inspectoratului școlar județean/ISMB”, prevede ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, publicat la finalul săptămânii trecute.

Rata de infectare, la Dumbrava, sub 5 la mie

Potrivit informațiilor publicate de Direcția de Sănătate Publică Prahova la data de 13 noiembrie, la Dumbrava erau 4,74 cazuri active la 1.000 de locuitori. 

VEZI ȘI: Școala Dumbrava devine centru “A Doua Șansă”. Absolvenții vor fi premiați cu până la 1.000 de lei

Back To Top