guineea student upg ploiești imigrari
Categorie: Știri locale

Un tânăr de 35 de ani, din Guineea, care venise să studieze la Ploiești, a fost depistat în campus deși, între timp, fusese exmatriculat de UPG și nu mai avea dreptul să rămână în România.

“Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului Prahova au efectuat, la data de 18 noiembrie a.c., o acțiune cu forțe proprii pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale a străinilor pe raza de competență.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat, într-un campus universitar, un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din Guineea, care nu mai îndeplinea condițiile pentru care i-a fost acordat dreptul de ședere în România.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cetățeanul străin a intrat legal pe teritoriul României, fiind înregistrat student în an pregătitor la o universitate din Municipiul Ploiești, însă nu frecventa cursurile acesteia, motiv pentru care a fost exmatriculat”, au transmis reprezentanții IGI.

Tânărul din Guineea trebuie să plece din România în 30 de zile

Poliţiştii de imigrări i-au revocat tânărului dreptul de ședere, fiindu-i emisă o  decizie de returnare, prin care este obligat să părăsească ţara noastră în termen de 30 zile, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, mai precizează sursa citată.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii și muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul imigraţiei şi vă invităm să ne contactați pentru orice problemă legată de aplicarea prevederilor legale în domeniu, la tel./fax  0244 – 596224 sau vizitând site-ul public al instituţiei la adresa www.igi.mai.gov.ro”, au menționat reprezentanții IGI.

VEZI ȘI: Emigrarea Quality. De ce se pleacă din România: Pentru viitorul copiilor

Foto ilustrație (Inspectoratul General pentru Imigrări)

Back To Top