focar Covid Penitenciarul Ploiești
Categorie: Știri locale

11 deținuți de la Penitenciarul Ploiești au fost testați pozitiv pentru Covid. Reprezentanții închisorii au explicat, într-o informare transmisă marți, că toate cazurile au fost depistate ca urmare a unei testări colective de rutină, iar unii dintre cei infectați nu prezentau niciun simptom.

“În urma unei testări colective de rutină, prin efectuarea testelor antigen, au fost confirmate 11 persoane private de libertate cu virusul SARS-CoV-2. Toate persoanele confirmate pozitiv au fost asimptomatice sau au prezentat simptomatologie minoră ( rinoree, cefalee ușoară, etc.), fiind transferate la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava pentru monitorizare și acordarea tratamentului de specialitate”, au anunțat, astăzi, reprezentanții Penitenciarului Ploiești, cu privire la focarul raportat sâmbătă de autoritățile județene.

Măsuri luate la Penitenciarul Ploiești, după confirmarea unui focar Covid

Potrivit sursei citate, imediat s-a dispus izolarea contacților nevaccinați pentru o perioadă de 14 zile, însoțită de monitorizarea respiratorie a acestora, supravegherea contacților vaccinați cu retestarea la 5 zile, nebulizarea camerelor de deținere și a mijloacelor de transport. “Totodată, la nivelul Penitenciarului Ploiești au fost implementate o serie de măsuri, cu caracter general, privind siguranța locului de deținere conform Planului de măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii și răspândirii infecției cu virusul Covid-19 în rândul personalului și a persoanelor private de libertate. În acest sens, în toate spațiile unității intens tranzitate se efectuează zilnic dezinfecție prin clorinare, săptămânal se efectuează nebulizarea, atât personalulul unității cât și persoanele private de libertate poartă echipament de protecție corespunzător, iar activitățile sunt derulate în grupuri mici, cu respectarea distanțării sociale”.

Informarea transmisă de Penitenciarul Ploiești marți dimineață anunță și că la nivelul unității sunt derulate campanii de informare a persoanelor private de libertate cu privire la  prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2, atât prin intermediul activităților directe, cât și prin distribuirea unor materiale de informare, a unor afișe de informare, atât în spațiile unde au loc activitățile de reintegrare socială, cât și în cadrul secțiilor de deținere, în locuri vizibile și accesibile (cluburi, sector vizite, panouri informative de la nivelul secțiilor, săli de mese, bibliotecă, cabinet educator/psiholog/asistent social, săli de clasă, cabinete medicale etc.).

Peste 90% din efectivul custodiat  este vaccinat cu schemă completă anti SARS-CoV-2, mai precizează sursa citată.

VEZI ȘI: Focare Covid la Spitalul Schuller și Penitenciarul de Femei

Back To Top