burse tenaris UPG Ploiești
Categorie: Știri locale

Studenți ai Universității Petrol – Gaze se numără printre tinerii care beneficiază, anul acesta de burse acordate  în cadrul programului Roberto Rocca pentru viitori ingineri.

Mihale Popescu președinteTenarisSilcotubDe 16 ani, TenarisSilcotub acordă anual burse studenților de top de la cele mai importante universități tehnice din țară. Odată cu ediția din 2021 a Roberto Rocca Education Program (RREP), cel mai mare producător de țevi fără sudură din România a decis dublarea valorii burselor la 18.000 de lei/an pentru fiecare dintre studenții bursieri.

"Ne dorim ca această bursă să aducă un impact pozitiv în viața studenților. Ne unește aceeași dorință de a fi mai buni, mai competitivi și mai de succes. Credem în puterea educației și vom continua să investim în acest domeniu”, spune Mihaela Popescu, președinte TenarisSilcotub.

Doi studenți ai Universității Tehnice Petrol – Gaze Ploiești au reușit, în acest an, să obțină sprijinul oferit de companie, potrivit unui comunicat de presă oficial.

Cosmin Cozianu, UPG Ploiești: “Bursa îmi va permite să am acces la cursuri specializate din afara facultății”

Achiziții de materiale pentru cursuri și licență, proiecte de cercetare sau workshop-uri de specialitate sunt principalele direcții în care cei 40 de studenți ai Universității Tehnice Cluj Napoca (UTCN), Universității Politehnice București (UPB), Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași și ai Universității de Petrol- Gaze Ploiești spun că vor folosi susținerea financiară primită din partea companiei.

„Bursa îmi va permite să am acces la cursuri specializate din afara facultății, dar îmi dă și ocazia să aloc din timpul meu pentru activități care mă ajută să mă implic mai mult în comunitate, să fac mai multă muncă de voluntariat”, spune Cosmin Cozianu, student la Universitatea de Petrol - Gaze Ploiești.

VEZI ȘI: Reprezentanții elevilor acuză Ministerul Educației că prezintă situația eronat, pentru a justifica noile criterii de acordare a burselor

Prezența studenților la gala de decernare a burselor, în TenarisUniversity, este finalul unui proces de selecție riguros, dar gândit spre a oferi o experiență valoroasă. Evenimentul l-a avut ca invitat special pe prof. dr. Mircea Miclea, profesor la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației de la Universitatea Babeș-Bolyai, cercetător, fondatorul Școlii psihologice cognitive din România, care le-a oferit studenților un ghid pentru a-și construi cariera într-o lume în constantă schimbare.

„Analizele estimează că, în viitor, un absolvent de facultate va schimba  2-3 ocupații și va avea, în medie, 6 locuri de muncă. Competențele, valorile și obiceiurile sunt baza stabilă cu care porniți, iar experimentarea prin proiecte personale vă va permite să vă adaptați la o lume instabilă”, le-a transmis studenților Mircea Miclea.

Peste 600  de burse oferite prin Roberto Rocca Education Program

De la lansarea sa în România, Roberto Rocca Education Program a acordat burse pentru peste 600 de studenți la diferite specializări tehnice. Anual, echipa TenarisSilcotub evaluează sute de aplicații venite din partea studenților universităților tehnice din țară pentru a selecta tinerii cu cel mai mare potențial de dezvoltare. Programul își propune, pe lângă încurajarea performanțelor educaționale, educarea unei noi generații de lideri în industria românească.

Programul Roberto Rocca Education Program reprezintă o inițiativă de a oferi  burse studenților talentați și absolvenților de inginerie și științe aplicate. Fondat în 2005 în memoria președintelui Grupului Techint, Roberto Rocca, programul acordă burse studenților din Argentina, Brazilia, Canada, China, Columbia, Ecuador, Ghana, Guatemala, Indonezia, Italia, Japonia, Mexic, Nigeria, Regatul Unit, România, Uruguay şi SUA. În fiecare țară programul este gestionat de departamentul de Resurse Umane din cadrul companiilor sponsor. În România, este vorba despre Despre TenarisSilcotub, cel mai important producător autohton de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în diverse aplicații din industriile energiei, mecanică și auto. TenarisSilcotub are unități de producție la Zalău, Călărași și Câmpina, iar prin programele de dezvoltare socială compania investește în educație, sănătate și cultură.

Back To Top