tribunalul prahova arest preventiv creșe
Categorie: Știri locale

Tribunalul Prahova a admis cererea procurorilor privind arestarea preventivă a directoarei de la Centrul Creșe Ploiești, cercetată, împreună cu alte 15 persoane, într-un dosar de corupție și delapidare. În timp ce subalterni de-ai săi ar fi furat din mâncarea copiilor înscriși în unitățile pe care aceasta le administra, directoarea ar fi închis ochii la aceste fapte, contra unor sume de bani sau a altor “atenții”.

Solicitarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, privind arestarea preventivă a directoarei Centrului Creșe Ploiești, a fost admisă în noaptea de marți spre miercuri de instanță, dar hotărârea nu este definitivă. Ea este, însă, executorie. Deocamdată, pe portalul instanțelor de judecată nu au fost publicate informații referitoare la o eventuală contestare a deciziei Tribunalului Prahova.

Angajați din creșe ar fi furat mâncarea copiilor, plătită inclusiv din contribuția părinților

Surse din anchetă au dezvăluit, potrivit Digi 24, angajați din creșe obișnuiau să ascundă în podul casei produse alimentare sau de igienă destinate celor mici. Directoarea ar fi acuzată că a închis ochii la faptul că unii dintre subalternii săi sustrăgeau alimente și produse de igienă, aceasta primind, pentru a ignora furturile, bani sau diverse “atenții”.

VEZI ȘI: Angajați ai Centrului Creșe ar fi ascuns, în podul casei, mâncarea copiilor

Pentru cei aproximativ 600 de copii înscriși la creșele de stat din Ploiești, părinți plătesc o contribuție de 12 lei pe zi, tocmai pentru hrana micuților. Culmea, aceasta a fost majorată recent, cu 20%, prin hotărâre a Consiliului Local Ploiești.

Legislativul local a decis, în vară, ca suma să crească de la 10 lei la 12 lei/zi. Conform respectivei hotărâri de Consiliu Local, aprobate la finalul lunii iulie, finanţarea sumelor necesare în completare, pentru întreţinere, hrană, gospodărire, obiecte de inventar, echipamente şi altele, se asigură de la bugetul local, deci tot din banii contribuabililor.

Din informațiile apărute în spațiul public, neconfirmate oficial de anchetatori, dosarul ar viza nu mai puțin de 16 persoane. Pe lângă directoarea Centrului Creșe mai sunt anchetați patru administratori de creșe, dar și alte 11 persoane.  Cercetările s-ar referi la infracțiunile de luare de mită, dare de mită și delapidare.

Back To Top