penitenciarul Ploiești alcool
Categorie: Știri locale

Mai mulți deținuți de la Penitenciarul Ploiești sunt cercetați disciplinar după ce au fost prinși încercând să producă alcool, în camerele de deținere.

Reprezentanții Penitenciarului menționează că “introducerea  în penitenciar, producerea, deținerea, comercializarea sau consumul de stupefiante, băuturi alcoolice ori de substanțe toxice sunt interzise, în conformitate cu prevederile Legii 254/2013 și a Hotărârii de Guvern 157/2016, acte normative care reglementează executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal”.

Drept urmate, “încălcarea acestei interdicții de către persoanele custodiate reprezintă o abatere disciplinară gravă și se sancționează conform legislației sus-amintite. Față de persoanele private de libertate care se fac vinovate de încălcarea legislației, a fost dispusă începerea procedurii de cercetare disciplinară.

Conducerea unităţii întreprinde în mod constant demersuri pentru cunoaşterea stării de spirit și a preocupărilor persoanelor private de libertate, pentru eficientizarea acţiunilor în scopul de a preveni introducerea în unitate de bunuri și obiecte interzise ori nepermise”.

Cum a fost descoperită “fabrica” de alcool a deținuților din Penitenciarul Ploiești

“În urma unor controale inopinate recente, în camerele de deținere, au fost identificate tentative de producere și consum de alcool ale persoanelor private de libertate, prin fermentarea fructelor, ascunse într-un sac menajer de dimensiuni mici.

Incidentul nu a fost de natură să creeze vulnerabilități pentru siguranța locului de deținere,  produsele interzise fiind descoperite în timp util, confiscate și distruse conform legii”, menționează reprezentanții Penitenciarului Ploiești.

Precizările vin după ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora deținuții din Penitenciarul Ploiești au început să-și facă țuică, folosint instalații imporvizate.

VEZI ȘI: Deţinuţii îşi făceau singuri ţuică în Penitenciarul Ploieşti. Ce s-a descoperit în timpul controalelor!

Back To Top