prejudiciu furt bucov
Categorie: Știri locale

Doi minori, în vârstă de 17, respectiv 14 ani, au fost reținuți și sunt cercetați pentru furturi comise la finalul lunii trecute, dar și acum aproximativ două săptămâni, din incinta unei foste ferme de la Bucov. În cauză este estimat un prejudiciu de peste 90.000 de lei.

“La data de 16 decembrie a.c., polițiștii Secției nr.3 de poliție rurală Blejoi, în urma activităților investigative desfășurate, au reușit identificarea si depistarea a 2 persoane bănuite de infracțiunea de furt calificat.

În fapt, în perioada 25 august - 1 septembrie a.c., persoane necunoscute ar fi pătruns în incinta unei fostei ferme din comuna Bucov, de unde ar fi sustras componente din cupru de la mai multe vitrine frigorifice” a anunțat IJP Prahova, menționând că în cauză este estimat un prejudiciu de aproximativ 93.000 de lei.

Odată prinși, cei doi nu numai că și-au recunoscut faptele, dar și-au asumat și un alt furt, mai recent.

VEZI ȘI: Autorii unui furt comis în luna iunie, depistați acum de polițiștii din Ploiești

„Cei doi tineri, în vârstă de 14 și 17 ani, au fost conduși la sediul unității, iar în urma audierii au recunoscut faptele comise, totodată aceștia declarând că și la data de 4 decembrie a.c. au sustras un acumulator dintr-un autoturism care se afla parcat în curtea aceleiași societăți comerciale”, au mai detaliat reprezentanții IJP Prahova.

Minorii au fost reținuți pentru 24 de ore. În cursul zilei de astăzi ei vor fi prezentați  Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, în vederea luării unei alte măsuri preventive.

În cauză, polițiștii Secției nr.3 de poliție rurală Blejoi efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Foto ilustrație

Back To Top