spital covid
Categorie: Știri locale

Încă două localități prahovene, Bușteni și Adunați, au intrat, joi, în scenariul roșu, iar la Ploiești, tot astăzi, rata infectărilor cu Covid a trecut de 1,5 la mie. La 1.291 de cazuri active, incidența pe județ a fost calculată la 1,38 la mie.

21 de localități din Prahova sunt în afara scenariul verde, iar șase dintre ele au risc crescut de infectare, cu o incidență de peste 3 la mie. Este vorba despre stațiunile Sinaia, Bușteni și Azuga, respectiv comunele Cornu, Valea Doftanei și, mai nou, Adunați, potrivit DSP.

VEZI ȘI: Avertisment al Ministerului Sănătății, cu privire la administrarea de antivirale orale pacienților Covid. Ce trebuie să știi despre Favipiravir, Paxlovid și Molnupiravir

Joi, în Prahova, incidența a urcat la 1,38 la mie, ceea ce înseamnă 1.291 de cazuri active. 200 dintre acestea au fost confirmate în ultimele 24 de ore, după efectuarea a 1.684 de teste.

Dintre pacienții infectați cu Covid, 141 sunt internați, 24 fiind în stare gravă, la Terapie Intensivă.

De la începutul pandemiei, în Prahova a fost confirmate 65.298 de cazuri Covid, 61.304 fiind pacienți declarați vindecați. 2.703 prahoveni testați pozitiv s-au stins din viață, până în prezent, cele mai noi survenite în rândul a doi bărbați, de 73, respectiv 92 de ani, și unei femei, de 64 de ani.

Rata infectărilor, în Prahova, la data de 13 ianuarie

rata infectarilor1

rata infectarilor2

rata infectarilor3

Back To Top