Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri locale

invatamant_gimnaziuFundația Soros România cere Ministerului Educației o dezbatere publică reală pe tema alegerii școlii de către părinți și discutarea alternativelor la criteriul geografic de alegere a școlii.

Continuând practica din ultimele decenii și fără să țină cont de unele dintre principiile noii Legi a Educației Naționale, procedura de înscriere a copiilor în primul an de școală limitează alegerea părinților la școlile aflate în imediată apropiere a domiciliului părinților, se arată în Monitorul Politicilor Educaționale, dat publicității astăzi de Fundația Soros. Celelalte criterii de alegere ale școlii, inclusiv opțiunea părinților, sunt luate în calcul doar într-o a doua etapă și numai în limita locurilor rămase libere la școli.

 Procesul de înscriere a elevilor în primul an de studiu (clasa întâi sau clasa pregătitoare) a început în acest an la 5 martie și are patru etape pe durata a trei luni. Deși teoretic lasă un grad de libertate familiei, în practică principalul criteriu ramane proximitatea geografică: copiii sunt repartizaţi cu precădere la școala cea mai apropiată de locuința familiei. Din acest sistem lipsește un mecanism de apel (contestație) la dispoziţia familiei în etapa a doua a alegerii, când sunt completate cereri de înscriere de către părinții care au domiciliul în altă circumscripție școlară, iar unitățile de învățământ vor selecta elevii nu doar după criteria sociale, ci și în funcție de a „criteriile specifice şcolii”, expresie nedefinită clar.


Back To Top