Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

orfani Ucraina
Categorie: Știri locale

75 de refugiați din Ucraina, cei mai mulți dintre ei orfani alungați de război din centrele din Odesa, au ajuns în Prahova, joi seară. Copiii, cu vârste între 2 și 18 ani, unii dintre ei cu dizabilități, alături de însoțitorii lor, au fost cazați în centre din Băicoi, Vălenii de Munte și Posești. Autoritățile se așteaptă ca și alte grupuri să sosească în județ, în perioada următoare, și s-au mobilizat pentru a identifica un număr cât mai mare de spații de cazare, dar au lansat și un apel către cei care pot să doneze bunuri de strictă necesitate, începând de la alimente și continuând cu haine sau medicamente.

Cei 66 de copii, însoțiți de nouă adulţi, au fost preluaţi şi la Complexul de Servicii Comunitare „Rază de Soare“ Băicoi (31 de minori şi patru adulţi), din cadrul DGASPC Prahova, şi la două centre din Poseşti şi Vălenii de Munte ale Asociaţiei Pro Vita (35 de minori şi cinci adulţi).

VEZI ȘI: Asistență medicală gratuită pentru refugiații din Ucraina

"Din nefericire, nu sunt singurii copii care vor fi nevoiţi să fugă din calea bombardamentelor, cu puţinul pe care vor reuşi să-l ia cu ei, ţinând cont de evoluţia situaţiei din Ucraina şi al fluxului masiv de refugiaţi care se îndreaptă spre ţara noastră. În acest sens, în completarea serviciilor asigurate de Consiliul Judeţean Prahova, prin DGASPC, facem un apel către ONG-urile, agenţii economici şi toţi cei din comunitate care vor să le ofere o mică alinare acestor copii şi însoţitorilor lor să se alăture efortului comun în scopul asigurării serviciilor necesare tuturor refugiaţilor care trec prin momente extrem de dificile", au transmis reprezentanții Consiliului Județean Prahova.

Potrivit sursei citate, la Complexul de Servicii Comunitare „Rază de Soare“ Băicoi este nevoie de:

  • Alimente (ulei, zahăr, orez, mălai)
  • Produse de igienă corporală
  • Produse pentru îngrijirea/curăţarea lucrurilor şi spaţiilor
  • Prosoape, lenjerii de pat (1 persoană)
  • Încălţăminte şi haine NOI sau IGIENIZATE (însoţite de dovada eliberată de curăţătorii) pentru vârstele 5-15 ani
  • Jucării NOI sau în stare perfectă de utilizare

Donaţiile destinate acestor copii pot fi aduse la sediul DGASPC, din Ploieşti, Șoseaua Vestului 14-16, unde a fost amenjat un centru de colectare.

Asociaţia Pro Vita „Sf Brâncoveanu“ (comuna Poseşti) şi Asociaţia Pro Vita pentru Născuţi şi Nenăscuţi C.T.F. Rizăneşti (Vălenii de Munte) au nevoie de următoarele produse:

  • Alimente (apă plată îmbuteliată, lapte, brânză, ouă, mezeluri)
  • Medicamente uzuale
  • Produse de îngrijire
  • Prosoape, lenjerii de pat

În acest caz, donaţiile pot fi predate la sediile asociaţiilor din comuna Poseşti, sat Poseşti Ungureni, Intrarea Crizantemei, nr. 10 şi în oraşul Vălenii de Munte, str. Rizăneşti, nr.40.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Prahova, Corina Nicola, a precizat că toate persoanele găzduite în aceste centre beneficiază nu doar de găzdire, ci și de îngrijire și de asistență, prioritate având evaluarea stării de sănătate a acestora.

Aproape 60.000 de copii din Ucraina au intrat, până acum, în România

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a precizat vineri că, de la începutul războiului din Ucraina, în România au intrat 58.284 de copii, dintre care 35.674 au părăsit țara noastră. 22.610 se află, însă, în continuare aici. Sunt cu 4.500 mai mulți ca ieri, a subliniat ministrul. 

De asemenea, Firea a anunțat și că, pe lângă minorii însoțiți de părinți (de obicei de mame, pentru că tații au rămas în Ucraina, să lupte), respectiv cei care au alături un însoțitor legal sau formal, de aseară în România au ajuns și primele grupuri de copii din centre sociale. Pe la Isaccea au intrat în România 135 de persoane din centre sociale, 85 de copii de orfani și însoțitori ai acestora. 75 de persoane din acest grup sunt cele care au ajuns în Prahova și, potrivit ministrului, ar fi vorba inclusiv despre 59 de copii cu dizabilități.

Foto: CJ Prahova

 

  • Facebook.com/actualitateaprahoveana.ro
  • instagram.com
  • twitter.com
  • Google Business
  • Youtube Actualitatea
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

 

Back To Top