închisoare condamnare crima romana
Categorie: Știri locale
  • Tribunalul Prahova a pronunțat miercuri, pe fond, soluția în dosarul privind crima comisă exact acum un an în fosta baie publică de pe str. Romană din Ploiești.
  • Inculpatul, în vârstă 48 de ani, a fost găsit vinovat pentru omor.
  • Bărbatul a fost condamnat la 10 ani de închisoare fiindcă și-a ucis amanta de numai 17 ani.

Crima a fost comisă în primăvara anului trecut. Pe 7 aprilie, cadavrul unei fete de 17 ani a fost găsit în clădirea dezafectată a fosei băi publice a Ploieștiului, de pe strada Romană, după ce autoritățile au fost alertate de mama victimei, care nu reușea să mai dea de fiica ei.

VEZI ȘI: Crimă în Ploiești! Victima este o fată de numai 17 ani

Tot femeia ar fi furnizat și detalii care au dus la identificarea suspectului, un bărbat de 48 de ani, din Șirna, însurat și cu doi copii, cu care fiica ei minoră avea o relație.

La audieri, individul și-ar fi recunoscut fapta, iar cauza a fost trimisă în judecată la finalul lunii aprilie 2021.

10 ani de închisoare pentru uciderea unei fete de 17 ani

Bărbatul a fost condamnat miercuri, pe fond, pentru omor, la 10 ani de închisoare, iar pe linie civilă la plata de daune morale în valoare totală de 76.000 de euro, către opt persoane care s-au constituit părți civile în dosar:

“(…) condamnă pe inculpatul Ispas Constantin, la pedeapsa de 10 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor. În baza art. 66,67,68 al. 1 lit. c C.p. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 al. 1 lit. a,b, h, n C.p. ( ultima constând în interzicerea dreptului de a comunica cu membrii de familie ai victimei, de a se apropia la mai puţin de 50 m de aceştia) pe o perioadă de 3 ani de la data executării pedepsei. În baza art. 65 C.p. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 al. 1 lit. a,b, h, n C.p. ( ultima constând în interzicerea dreptului de a comunica cu membrii de familie ai victimei, de a se apropia la mai puţin de 50 m de aceştia). În baza art. 72 C.p. deduce din pedeapsa aplicată inculpatului perioada reţinerii şi a arestului preventiv de la 08.04.2021 la zi. În baza art. 399 al. 1 C.p.p. menţine starea de arest a inculpatului. În baza art. 20 al. 4 C.p.p. respinge ca inadmisibilă acţiunea părţii civile S. N., acesta putând introduce acţiunea la instanţa civilă. În baza art. 25 rap. la art. 397 C.p.p. rap. la art. 1391 al. 2 Cod Civil admite în parte acţiunile civile formulate în cauză de părţile civile T. F. D., S. I. O., S. R. N., T. I. G, T. A. A., T. C. I., T. F. A., T. D. A. Obligă pe inculpatul Ispas Constantin să plătească părţii civile T. F. D suma de 20000 de euro în echivalentul în lei la cursul BNR de la data plăţii cu titlu de daune morale. Obligă pe inculpatul Ispas Constantin să plătească părţilor civile S. I. O., S. R. N., T. I. G, T. A. A., T. C. I., T. F. A., T. D. A. câte 8000 de euro de persoană în echivalentul în lei la cursul BNR de la data plăţii cu titlu de daune morale. Menţine sechestrul asigurător dispus asupra bunurilor inculpatului prin ordonanţa procurorului din cadrul Tribunalului Prahova cu nr. 114/P/2021 din 12.05.2021 până la concurenţa sumelor stabilite de instanţă. În baza art. 3 din Legea 76/2008 dispune recoltarea de la inculpat de probe biologice în vederea introducerii profilelor genetice în S.N.D.G.J. În baza art. 274 alin. 1 C. proc. pen. obligă pe inculpat la plata sumei de 4.000 de lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Onorariile apărătorilor din oficiu se vor avansa din fondurile Ministerului Justiţiei.”

Hotărârea nu este definitive și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Back To Top