incendiu băicoi
Categorie: Știri locale
  • Echipajele de pompieri ale ISU Prahova s-au luptat, marți după-amiază, mai bine de cinci ore, pentru a stinge un incendiu violent care a cuprins patru locuințe și anexe gospodărești din Băicoi.
  • După lichidare, aceștia au efectuat cercetări la fața locului, pentru a stabili cauza evenimentului.

Din primele cercetări, specialiștii ISU Prahova au tras concluzia că incendiul de la Băicoi ar fi fost cauzat de un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată.

“Un incendiu puternic a avut loc marți, în jurul orei 16:10, la un grup de locuințe din localitatea prahoveană Băicoi. La locul evenimentului au fost mobilizate cinci echipaje de stingere, dar și o autospecială de primă intervenție și comandă și o ambulanță SMURD, care au acționat pentru stingerea flăcărilor și pentru înlăturarea efectelor negative. Vâlvătaia se manifesta la acoperișul a două locuințe, ulterior propagându-se la alte două locuințe și anexe gospodărești, pe o suprafață de aproximativ 400 mp. Pentru a domoli flăcările pompierii prahoveni s-au luptat peste 5 ore în condiții extrem de grele având în vedere atât temperaturile ridicate, dar și condițiile care au favorizat propagarea flăcărilor”, precizează sursa citată despre intervenția de ieri după-amiază.

VEZI ȘI: Mai multe case au luat foc. Există riscul ca incendiul să se extindă și la alte locuințe

Este al doilea incident de acest fel produs la Băicoi, în ultimul an. În toamnă, patru familii din oraș au rămas fără acoperiș deasupra capului tot în urma unui incendiu. În acel caz, focul ar fi izbucnit de la un frigider defect.

Foto: ISU Prahova

 

Back To Top