Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Ploiești, târg domnesc
Categorie: Știri locale
  • Festivalul medieval revine la Ploiești, cu o nouă ediție, după o pauză de trei ani.
  • Evenimentul va avea loc în acest weekend, pe Bd. Independenței.
  • Municipalitatea a anunțat programul complet care include trei serii de concerte, expoziții de arme medievale, turniruri, paradă a costumelor.

Pentru trei zile, între 15 și 17 iulie, “Ploiești, Târg Domnesc” va transforma Bulevardul Independenței într-o veritabilă tabără medievală.

Sărbătoarea va începe cu parada costumelor medievale va începe vineri, 15 iulie 2022, la ora 17.00, punctul de plecare fiind Centrul Civic spre Bulevardul Independenței. Ulterior, în intervalul orar 18.00 – 18.30, pot fi admirate dansuri medievale susținute de Asociația Paladinii de Terra Medieş.

Vineri, începând cu ora 19.00, va avea loc un moment de reconstrucție istorică, oferit de Grupul Terra Ultrasilvana, care va prezenta o serie de demonstrații, interactive cu publicul, de tir cu arcul și tehnici de duel, executate după maeștrii medievali Liechtenauer, Dobringer și Mayer.

Începând de sâmbătă, 16 iulie, ora 10.00, ploieștenii pot vizita târgul de produse hand-made – “Târgul Meșteșugarilor” -, cu pielărie tradițională și contemporană, bijuterii din pietre semiprețioase, îmbrăcăminte pictată manual, cosmetice naturale, lavandă și produse din lavandă, textile lucrate în serii limitate, decorațiuni, artizanat, jucării din materiale textile, etc.

Simultan, pe Bulevardul Independenței, va avea loc deschiderea expoziției de arme medievale “Medievalum”, care va putea fi vizitată gratuit de cei interesați. În cadrul expoziției, vor fi prezentate arme și obiecte din timpurile străvechi, cum ar fi tunuri, halebarde, săbii, spade, pumnale, veșminte, dispozitive de tortură, archebuze, instrumente muzicale. Exponatele fac parte din recuzita originală ce a fost folosită în filmele istorice “Mihai Viteazul”, „Dacii” și „Nemuritorii”, regizate de Sergiu Nicolaescu.

La ora 10.30, cei prezenți la eveniment pot participa la “Școala de instrucție” organizată de membrii trupei Paladinii de Terra Medieş, care vor oferi episoade interesante din viața unei cetăți medievale.

“Western Dream Turnir”, un alt moment special în cadrul festivalului, va fi susținut sâmbătă, de la ora 11.00, când va avea loc reproducerea unui joc de război medieval, în care participanții își vor dovedi măiestria în mânuirea armelor, în prezența domnițelor și a cavalerilor. Ulterior, între orele 12.30-14.30, respectiv 15.30-17.30, vor avea loc plimbări gratuite cu caii.

Compania de Artă Studio 24 va susține, pe Bulevardul Castanilor, începând cu ora 11.00, scurte spectacole de teatru medieval (farse), care vor prezenta, sub semnul umorului, mai multe aspecte ale vieții cotidiene din târgurile acelor vremuri.

Cele patru momente artistice vor reveni, pe parcursul celei de-a doua zi a Festivalului “Ploiești, Târg Domnesc”, la diferite intervale orare.

De asemenea, tot pe Bulevardul Castanilor, vor fi amenajate taberele cavalerilor, unde vor fi puse în scenă tradiții și obiceiuri din lumea medievală. Cei prezenți la eveniment sunt invitați, de la mic la mare, să asiste la momentele spectaculoase de turniruri între cavaleri și să observe pe viu meșteșugurile din acele timpuri, momente susținute de reprezentanții asociațiilor de reconstrucție istorică: PALADINII DE TERRA MEDIEȘ și TERRA ULTRASILVANA.

La foișorul ce va fi amenajat la Rondul al II-lea de pe Bulevardul Independenței, începând cu ora 18.30, membrii trupei Truverii vor reveni cu un concert de muzică medievală și tradițională. Tot aici, de la ora 19.00, va avea loc un program interactiv cu publicul, care va fi susținut de Paladinii de Terra Medieş.

În Curtea Comedianților, de la ora 19.00, va fi deschis un atelier de pictură pe față și corp.

Taberele medievale vor fi deschise, din nou, duminică, 17 iulie a.c., începând cu ora 10.00, împreună cu Târgul Meșteșugarilor și o serie de momente artistice interactive, similare celor prezentate publicului, în cursul zilei de sâmbătă.

În timpul celor trei zile ale Festivalului “Ploiești, Târg Domnesc”, ploieștenii pot să se desfete și în zona gastronomică a evenimentului.

Seri de concerte, la “Ploiești, Târg Domnesc”

Pe scena care va fi amenajată în fața Monumentului Vânătorilor de la Gara de Sud, vor fi prezente mai multe trupe de muzică medievală și tradițională, vocal-instrumentală, care vor readuce în atenția publicului bucuria și frumusețea muzicală de odinioară.

De la ora 19.00, prima seară medievală pe scena festivalului va fi deschisă de artiștii trupei TRUVERII, care vor oferi o călătorie muzicală, de-a lungul secolelor, prin întregul continent european.

Aceștia vor fi urmați, de la ora 20.00, de CIMPOIERII DIN TRANSILVANIA, formație de muzică medievală și renascentistă, recunoscută la nivel național și european, care vor reînvia la Ploiești sunetul tobelor meșteșugite, purtând ascultătorii pe tărâmuri încărcate de istorie.

Seara va continua, de la ora 21.00, cu un concert medieval-simfonic de calitate, susținut de către grupul LUPUS DACUS, format din muzicieni profesioniști, care vor cânta la o serie de instrumente speciale și autentice și vor insufla frumusețea spiritului medieval printre cei prezenți. 

VEZI ȘI: Stagiune estivală, la Teatrul “Toma Caragiu” Ploiești

Trupa FĂRĂ ZAHĂR va încheia seara cu un concert plin de ritm, satiră și veselie, începând cu ora 22.00, spectacol ce va include mai multe genuri muzicale, hip hop, folk sau rock.

Cea de-a doua seară a Festivalului “Ploiești, Târg Domnesc” este dedicată iubitorilor de muzică rock, pe scenă urmând să evolueze bine-cunoscutele formații: CIMPOIERII DIN TRANSILVANIA (19.00), CELELALTE CUVINTE (ora 20.00), KRYPTON (ora 21.00) și CARGO (22.00).

La ora 23.00, seara se va încheia cu un moment de jonglerie cu foc, oferit de Fire Dream!

Ultima zi a festivalului se va încheia cu două concerte de excepție, care vor aduce pe scena de la Ploiești unele dintre cele mai îndrăgite trupe românești de rock: IRIS & CRISTI MINCULESCU (20.00) și BUCOVINA (ora 21.00).

Back To Top